Ο πρόεδρος του ΠΣΚΙΚΞΓ Europalso κος Γ. Ζηκόπουλος, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο κα Τζ.Φρέι συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την πολύπλευρη επίθεση που δέχονται εδώ και χρόνια τα νόμιμα λειτουργούντα ΚΞΓ που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας μας και μάλιστα στην εποχή της κρίσης.

Το Υπουργείο επέμενε και προχώρησε στην ψήφιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με την αιτιολογία της νομιμότητας αποδεχόμενο κάποιες θετικές αλλαγές.

Στην έντονη διαμαρτυρία του Προέδρου μας για την απουσία και πάλι από το νόμο μέτρων ελέγχου των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων, εκ πρώτης μας απάντησε ότι βλέπει θετικά και θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση του Συνδέσμου μας για απαίτηση ΑΦΜ και Άδειας Διδασκαλίας από τους εξεταστικούς φορείς για συμμετοχή σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.
Επίσης, μας διαβεβαίωσε ότι καμία άδεια ΚΞΓ δεν έχει αρθεί λόγω έλλειψης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Όσον αφορά δε στα Κέντρα Μελέτης και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) αντιλαμβάνεται το τεράστιο θέμα και επεξεργάζεται σχετικό νομοσχέδιο. Τέλος, με την αναγγελία/ανανέωση αδείας διδασκαλίας ζητήσαμε την σύνδεση της επικαιροποιημένης λίστας αδειών διδασκαλίας με τις πλατφόρμες των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.