Προς όλα τα Μέλη

Σχετικά με τις νέες απαράδεκτες απαιτήσεις του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ διαμαρτυρόμαστε έντονα στους ιθύνοντες και ζητάμε ανάκληση του Νόμου ή κατ’ ελάχιστον τετράμηνη παράταση. Για την ανακοίνωση ΕΟΠΠΕΠ πατήστε εδώ και για την επιστολή μας πατήστε εδώ.

Μετά από την χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου, κ. Γεώργιου Ζηκόπουλου στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κο Στέργιο Πιτσιόρλα, επίκειται άμεση συνάντηση στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού για τα φλέγοντα ζητήματα του Κλάδου μας. Για φωτογραφίες, πατήστε εδώ και εδώ. Για σχετικό βίντεο, πατήστε εδώ.

Αρ. Πρωτ: 336178/5Π/2018

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου, 2018

Προς: κ. Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Βασίλειος Δαγδιλέλης, Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π

Κοιν.: κα Ελένη Γιαννακοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ε.Ο.Π.Π.ΕΠ.

Θέμα: Υποβολή Δικαιολογητικών σύμφωνα με διατάξεις ν. 4547/2018

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι αγνοείτε παντελώς την αντιμετώπιση της μάστιγας των μαύρων ιδιαιτέρων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων. Αντιθέτως, συνεχίζετε να επιβαρύνετε τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα οποία έτσι και αλλιώς ελέγχονται πλήρως για τη νομιμότητά τους από τα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας, Εργασίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών).

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Πέμπτης, 4/10, με βάση τον Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α'/12-06-2018) τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που έχουν υποβάλλει είτε νέα αίτηση είτε έχουν αδειοδοτηθεί κατά τα έτη 2017 – 2018 ή υπέβαλλαν αίτηση επικαιροποίησης της άδειάς τους, με τη διαδικασία της αναγγελίας μέχρι 31 Μαΐου 2018, υποχρεούνται μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 να υποβάλλουν:

  1. Οικοδομική άδεια, που έχει θεωρηθεί για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας
  2. Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από ιδιώτη μηχανικό, με επισυναπτόμενα σχέδια αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης

Η παραπάνω απαίτηση, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους, καθώς τα πρόσφατα (προ τριετίας) νομίμως αδειοδοτημένα και επικαιροποιημένα Κέντρα επιβαρύνονται ξανά

δυσβάσταχτα, σε αυτήν την περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, με αμοιβές πολιτικών μηχανικών και συναφών χρεώσεων. Επιπλέον, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ

ανυπέρβλητα διαδικαστικά ζητήματα που οδηγούν σε ανάκληση της αδείας τους.

Για τους προαναφερθέντες λόγους,

Ζητάμε

  • Να απαλλάξετε τα ήδη αδειοδοτημένα ΚΞΓ από την υποχρέωση υποβολής των ως άνω δικαιολογητικών ή κατ’ ελάχιστον
  • Να προβείτε σε τετράμηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής του συμπληρωματικού φακέλου.

Ταυτόχρονα, ζητάμε, για άλλη μια φορά, άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικότερα τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργούνται στον Κλάδο μας με τις διαδοχικές νομοθετήσεις σας.

Αναμένουμε την απάντησή σας.

Με κάθε εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας