: Η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου,

Γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν μόνο στις «κίτρινες» περιοχές της χώρας ενώ στις «κόκκινες» περιοχές επαναλειτουργούν δια ζώσης μόνο τα γυμνάσια- τα λύκεια θα λειτουργήσουν μέσω της τηλεκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι ελήφθη αυτή η απόφαση γιατί αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών.

Είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία ενός ατόμου, τόσο περισσότερο μπορεί να συμβάλλει στην πανδημία», σημείωσε επίσης η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο λόγο που οδήγησε στην απόφαση τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές να λειτουργήσουν με εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

«Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη κοινωνική δραστηριότητα, έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους», συνέχισε παρακαλώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ.

«Οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN η υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της λειτουργίας των φροντιστηρίων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει εισήγηση από τους ειδικούς για το άνοιγμά τους.

Οι ομάδες στα σχολεία είναι σταθερές, ενώ στα φροντιστήρια είναι μικτές από μαθητές διαφορετικών σχολείων, σχολίασε η κ. Κεραμέως.