Σχετικοί Σύνδεσμοι:
Η τεχνολογική επανάσταση που συμβαίνει στον κόσμο της εκπαίδευσης φαίνεται να αλλάζει τα σχολεία προς το καλύτερο. Αυτό όμως που δε θα αλλάξει ποτέ είναι η ανάγκη για εξαιρετική διδασκαλία. Αυτό συζήτησαν και κατανόησαν όσοι συμμετέχοντες παρευρέθηκαν στο δεύτερο ετήσιο φόρουμ για Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση.

Θα νόμιζε κανείς ότι σε ένα δωμάτιο γεμάτο ειδικούς της τεχνολογίας, σε απευθείας σύνδεση θα «μιλήσει η τεχνολογία.» Το ενδιαφέρον ήταν ότι η συζήτηση περιστρεφόταν συνεχώς στα βασικά χαρακτηριστικά της σωστής διδασκαλίας στην τάξη. Υπήρξε ευρεία συναίνεση μεταξύ των συμμετεχόντων ότι η τεχνολογία θα αλλάξει τα πάντα και τίποτα.

Ουσιαστικά, αυτό που κάνουμε με την τεχνολογία πρέπει να έχει ουσιαστικό υπόβαθρο σε ό, τι οι καλύτεροι δάσκαλοι στον κόσμο κάνουν εδώ και δεκαετίες. Ο Alexander Repenning, καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, δήλωσε ότι η παιδαγωγική έχει μεγαλύτερη σημασία από την τεχνολογία. Το μέλλον, με άλλα λόγια, περιστρέφεται γύρω από την προσφορά των θεμελιωδών στην τάξη.

ipaideia.gr