Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργανώνουν εναν διαγωνισμό ανοικτό προς όλα τα σχολικά Ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά ) και τους Έλληνες φοιτητές.

Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με επίκεντρο τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας. Η Εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 10 έως τις 18 Μαρτίου 2014.

Αυτή τη χρονιά σας προτείνουμε να εργαστείτε γύρω από το μπλέ και πιο συγκεκριμμένα γύρω από την Μεσόγειο…

Για να ανακαλύψετε τα φετινά θέματα και τους όρους συμμετοχής, παρακαλώ δείτε τις οδηγίες ανάλογα με το επίπεδο της τάξης σας.

- Δημοτικό

Θέμα του διαγωνισμού: "ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ"

  • Οδηγίες

Δημιουργείτε την δική σας καρτ ποστάλ για να στείλετε ένα μεσογειακό χαιρετισμό σε ένα/μία φανταστικό/ή ή πραγματικό/ή φίλο/φίλη σας.

Ζωγραφίστε, φωτογραφίστε, κατασκευάστε το αγαπημένο σας τοπίο και γράψτε το μήνυμά σας: θα πρέπει να πρόκειται για ένα τοπίο που σχετίζεται με το φυσικό σας περιβάλλον και την Μεσόγειο θάλασσα. Στην πίσω μεριά της κάρτας, γράψτε ένα μήνυμα που θα εξηγεί γιατί το συγκεκριμμένο τοπίο είναι πολύτιμο για εσάς και μία ευχή σας για αυτό…

ΘΕΜΑ / ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Posted Image

-Γυμνάσιο

Θέμα του Διαγωνισμού: "Η ΤΡΕΛΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ"
  • Οδηγίες
Εμπνεόμενοι από την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, συντάσσετε την «Τρελή διακήρυξη των δικαιωμάτων της θάλασσας», χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 3 από τις 10 λέξεις « dis-moi 10 mots à la folie ». Η δημιουργία θα είναι συλλογική και θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τρείς από τις 10 λέξεις της γαλλοφωνίας. Ambiancer, atire-larigot, charivari, senlivrer, faribole, hurluberlu(e), ouf, timbré(e), tohu-bohu, zigzig

ΘΕΜΑ / ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

- Λύκειο και Πανεπιστήμιο

Θέμα του διαγωνισμού: "ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ…"
  • Οδηγίες

Δημιουργείτε μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης με αποδέκτες τα παιδιά της Μεσογείου.

Το ύφος, το βλέμμα και οι συμβουλές σας σε σχέση με τη Μεσόγειο – αειφόρος ανάπτυξη, ανθρώπινο περιβάλλον, πλαίσιο ζωής… – θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα σε ένα νεανικό κοινό ηλικίας 8-12 ετών. Το περιεχόμενο παρουσιάζεται σε μορφή σημειώματος Α4 μπρός-πίσω ή ψηφιακού αρχείου διαθέσιμου από το διαδίκτυο.

Η δημιουργία θα είναι ατομική ή συλλογική και θα πρέπει να περιλαμβάνει 5 από τις 10 λέξεις της γαλλοφωνίας. Θα πρέπει να συνταχθεί και στις δύο γλώσσες: γαλλικά & ελληνικά. Ambiancer, atire-larigot, charivari, senlivrer, faribole, hurluberlu(e), ouf, timbré(e), tohu-bohu, zigzig

ΘΕΜΑ / ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΗΓΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ OCTAVE MERLIER