Έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων διοργανώνει στις 13 – 14 Σεπτεμβρίου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους πανεπιστημίων και να ενημερωθούν σχετικά με τα προγράμματά που προσφέρονται.

Στην εκδήλωση μετέχουν τα εξής πανεπιστημιακά ιδρύματα: Humboldt University of Berlin , University of Saarland, University of Heidelberg, Bauhaus University Weimar, Hochschule Furtwangen University, TU9 – German Institutes of Technology, Technical University Clausthal, Frankfurt University of Applied Science ,Technical University Freiberg.

Η Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων, όπως αναφερει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα διαρκέσει και τις δύο ημέρες από τις 10:00 έως τις 18:00 στο φουαγιέ του Goethe-Institut Αθηνών (Ομήρου 14-16).

…………………………………………………………………………………………………………

Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων 2014

Έκθεση Πανεπιστημίων 13.9. – 14.9.2014, 10:00-18:00

Goethe-Institut Athen

Ομήρου 14-16 γερμανικά, ελληνικά

210-3608171 Posted Image [email protected]

Posted Image

Διοργανωτές: Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών, Goethe-Institut Athen

Θέλετε να σπουδάσετε στη Γερμανία και έχετε ακόμη κάποιες απορίες, όπως:
  • Ποια σχολή είναι η κατάλληλη για μένα;

  • Ποιο πανεπιστήμιο είναι καλό;

  • Ποιές είναι οι γνώσεις γερμανικών που πρέπει να έχω;

  • Πότε πρέπει να υποβάλω την αίτησή μου;

  • Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω υποτροφία;

  • Ποιος είναι ο γερμανικός τρόπος ζωής και ποιες είναι οι δυνατότητές μου στη γερμανική αγορά εργασίας;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα είναι θέμα συζήτησης της έκθεσης. Για το σκοπό αυτό προσκαλέσαμε εκπροσώπους από Γερμανικά Πανεπιστήμια διεθνούς κύρους, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και τις δυνατότητες εκπόνησης διατριβής στη Γερμανία. Τα πανεπιστήμια παράλληλα θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις στην Αίθουσα Εκδηλώσεων. Η ομάδα της DAAD θα σας ενημερώσει για τη δυνατότητα της ετήσιας χορήγησης υποτροφιών και το Goethe-Institut Athen θα βρίσκετε στο πλευρό σας για γλωσσικά θέματα παρέχοντάς σας πληροφορίες για την εκμάθηση των Γερμανικών. Ο σύνδεσμος γλωσσικών κέντρων της Γερμανίας (FaDaF) θα ενημερώσει για τμήματα εκμάθησης της Γερμανικής αποκλειστικά στη Γερμανία και εκπρόσωποι του TestDaF-Institut για την εξέταση γλωσσικής επάρκειας για τις σπουδές στη Γερμανία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων κατά τη διάρκεια της Έκθεσης δημοσιεύεται τέλος Αυγούστου 2014. Ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του DAAD (www.daad.gr)


Χρήσιμοι σύνδεσμοι