Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος το σχολικό έτος 2012-2013, τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και οι Δ/νσεις Π.Ε. θα πρέπει έως τις 14-6-2012 να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές συναντήσεις των Διευθυντών με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, καθώς και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, με απαραίτητη τη δυνατότητα συμμετοχής του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου, ο οποίος θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των γονέων.

Στις ενημερωτικές συναντήσεις θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα του Ολοήμερου Προγράμματος των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), να αναλυθούν οι στόχοι του και να επισημανθούν τα ακόλουθα:

Για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος στο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων θα πρέπει να είναι δεκαπέντε (15) μαθητές.

Οι μαθητές της Ε και ΣΤ Δημοτικού μπορούν να επιλέξουν να διδαχθούν στο ολοήμερο πρόγραμμα τη Γερμανική Γλώσσα.


Posted ImageΔΗΛΩΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


deutsch.gr

Tα παραπάνω ισχύουν και για αγγλικά και για δεύτερη ξένη γλώσσα ( Γερμανικά - Γαλλικά ) για την πέμπτη και έκτη τάξη του Δημοτικού