Δεκάδες συνάδελφοι από όλη τη χώρα έχουν επικοινωνήσει έως τώρα με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σχετικά με τη σημερινή εγκύκλιο του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστα Παπαχρήστου (με εντολή προφανώς της πολιτικής ηγεσίας) που απαξιώνει τη διδασκαλία της Β΄ Ξένης Γλώσσας (Γερμανικής και Γαλλικής) στα δημοτικά σχολεία.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

Σχετικά με τη διδασκαλία και την αξιολόγηση της β΄ ξένης γλώσσας, σας ενημερώνουμε τα εξής:


α) Οι μαθητές παρακολουθούν υποχρεωτικά τη γλώσσα, για τη διδασκαλία της οποίας διατέθηκε εκπαιδευτικός.

β) Οι μαθητές που κατά το σχολικό έτος 2012-2013 φοιτούν στην Ε’ τάξη Δημοτικού Σχολείου θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τη διδασκαλία της β΄ ξένης γλώσσας, για την οποία διατέθηκε εκπαιδευτικός και θα αξιολογηθούν στο μάθημα της β’ ξένης γλώσσας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 4, §3 του Π.Δ. 8 (ΦΕΚ 3Α /10-1-1995) και στα άρθρα 1, §3 και 4.§1 του Π.Δ 121/95 (ΦΕΚ 75Α/18-4-1995).

γ) Οι μαθητές της Στ΄ τάξης, που διδάχθηκαν στην Ε΄ τάξη κατά το σχολικό έτος 2011−2012, β’ ξένη γλώσσα διαφορετική από τη γλώσσα, για τη διδασκαλία της οποίας διατέθηκε εκπαιδευτικός, μπορούν με Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων και κηδεμόνων τους, να μην αξιολογηθούν, αλλά υποχρεωτικά θα παρακολουθούν τη διδασκαλία του μαθήματος.

Posted Image

Posted ImageΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

deutsch.gr