Σχετικά με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Φροντιστήρια Κολλέγιακαι Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η Νομική Υπηρεσία του υπουργού Παιδείας απέστειλε προς τις Ομοσπονδίες των Ιδιοκτητών την ακόλουθη επιστολή :

Με τον Κυρωτικό Νόμο των πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν στο ν. 4093/2012, το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α επιχειρεί να θεραπεύσει θέματα του νόμου αυτού με αλλαγές που αφορούν και στα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Οι εν λόγω τροποποιήσεις θα ισχύσουν άμεσα με την κύρωσή τους από την Βουλή.

Οσον αφορά στο ερώτημα περί του εάν η ευνοϊκή μεταχείριση που επιφυλάσσεται στα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών με τον Κυρωτικό Νόμο της προηγουμένης παραγράφου θα ισχύσει και κατά την προβλεπόμενη επικαιροποίηση της αδείας μετά την παρέλευση της διετίας από σήμερα, επαγόμεθα ότι ο χρόνος αυτός (διετία) είναι χρόνος χάρητος εντός του οποίου οι ενδιαφερόμενοι φορείς δέον όπως έχουν πλήρως συμμορφωθεί με τις διατάξεις του κεφαλαίου Θ του άρθρου μόνου του ν. 4093/2012 προκειμένου να επιτύχουν την επικαιροποίηση της αδείας τους.

Η Νομική Υπηρεσία του Υπουργού

esos.gr