Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κέντρων Ξένων Γλωσσών ενημερώνει τα Κέντρα ότι πρέπει να τηρούν όλους τους κανόνες πυρασφάλειας που προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό της σύμφωνα με τα έγγραφα και τις προφορικές διευκρινίσεις από τους αρμόδιους στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος πρέπει να έχουμε τηρούνται τα εξής:

1. Για τα κτήρια προ του

Posted Image

ΠΔ 71, 17/12/1988 η Πυροσβεστική εκδίδει πιστοποιητικό πυροπροστασίας με μια επιτόπια επιθεώρηση στην οποία προτείνει μέτρα ενεργητικής πυρασφάλειας (πυροσβεστήρες, πυροσβεστική φωλιά κλπ).

2. Στα κτήρια μετά το 1988 αν α) είναι ισόγεια με μόνο μια αίθουσα διδασκαλίας ή β} έχουν θεωρητικό πληθυσμό κάτω των 50 ατόμων ακολουθείται η πιο πάνω διαδικασία. Για τα υπόλοιπα κτήρια, μετά το 1988, η Πυροσβεστική απαιτεί ή πολεοδομική άδεια χρήσης εκπαιδευτηρίου ή βεβαίωσης μηχανικού ότι έχουν ληφθεί μέτρα παθητικής (δομικής) πυρασφάλειας προκειμένου στη συνέχεια να εκδώσει πιστοποιητικό πυρασφάλειας (ενεργητική). H διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να είναι σύννομη και με το NOK (νέος οικοδομικός κανονισμός) που προβλέπει ταυτότητα (χρήση).

Σημείωση: Στην περίοδο χάριτος που ισχύει μόνο για τα ήδη λειτουργούντα δεν απαιτείται κανένα πιστοποιητικό ούτε φυσικά και το πιστοποιητικό πυροπροστασiας.

Δείτε

ΤΟ ΠΔ

Posted Image

71/1988

τις

Posted Image

ΥΑ 12 ΚΑΙ 13/2012

και

την


Posted Image

εγκύκλιο του Πυροσβεστικού Σώματος