ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πληροφορηθήκαμε με κατάπληξη και οργή ότι ο Υπουργός Παιδείας κατέθεσε αιφνιδιαστικά, ως συνήθως, στην Βουλή των Ελλήνων τροπολογία με την οποία παρέχεται σε κάθε είδους εκπαιδευτική μονάδα δυνατότητα συλλειτουργίας με κέντρα ξένων γλωσσών.

Με την τροπολογία αυτή ολοκληρώνεται το σχέδιο παράδοσης της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο σύνολό της στις μεγάλες εκπαιδευτικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη ευνοηθεί, σκανδαλωδώς, από τις διατάξεις του Ν.4093/12.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

 για την παντελή απουσία διαλόγου με τα όργανα του Κλάδου μας και την επιστροφή στην εποχή του αποφασίζουμε και διατάσσουμε.

 για την αθέτηση της ρητής διαβεβαίωσης του Υπουργού ότι δεν θα επιτραπεί η συλλειτουργία. Ο ίδιος άλλωστε, κατά την συνάντησή μας μαζί του, δήλωσε ότι η συλλειτουργία θα πλήξει τα κέντρα ξένων γλωσσών ενώ αντίθετα η απαγόρευση της θα προστατεύσει τις μικρές επιχειρήσεις. Εν γνώσει του λοιπόν μας οδηγεί σε αφανισμό.

Καλούμε τον Υπουργό

 να αποσύρει άμεσα την επίμαχη τροπολογία

 να μην επιτρέψει την συλλειτουργία.

Γνωρίζουμε ότι κανένα μνημόνιο δεν επιβάλει τέτοιου είδους ρυθμίσεις και ότι το Υπουργείο υποκύπτει στις πιέσεις μεγαλοεπιχειρηματιών που επιθυμούν να συγκεντρώσουν όλες τις τυπικές και άτυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες εκπαίδευσης εν είδει σούπερ μάρκετ.

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σθεναρά σε ρυθμίσεις που αντί να αναβαθμίζει την ξενόγλωσση εκπαίδευση την μετατρέπουν σε εμπόρευμα που διατίθεται από κάθε είδους επιχείρηση.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Άννα Μπουλντούμη Γεώργιος Ζηκόπουλος