Σε σχέση με τις νέες άδειες και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέτετε στον ΕΟΠΠΕΠ από 1ης Μαΐου, παρακάτω σας ανακοινώνουμε και σας αποστέλλουμε:

 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και

 δείγματα αιτήσεων και δηλώσεων.

Επειδή αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος εντός της Μεγάλης Εβδομάδος, σας προτείνουμε πριν προχωρήσετε στην αποστολή του φακέλου σας, να εξετάσετε το site μας και τα email από το Europalso για διευκρινήσεις.

Α. Για έκδοση νέας άδειας για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που διαθέτουν ισχύουσα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας απαιτούνται:

 Αίτηση. Συνημμένο 1

 Υπεύθυνη δήλωση, επικυρωμένη, ότι δεν έχουν επέλθει μεταβολές στις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες αδειοδοτήθηκε το Κ.Ξ.Γ. (προσοχή την υπογράφετε ενώπιον του υπαλλήλου του ΚΕΠ). Συνημμένο 2

 Φωτοτυπίες της ισχύουσας άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Προσοχή: αρχικές, τυχόν τροποποιήσεις και επεκτάσεις (επικυρωμένα αντίγραφα, είτε από ΚΕΠ είτε από δικηγόρο).

 Παράβολο 100 ευρώ υπέρ δημοσίου.

Παρατηρήσεις:

 Τα έντυπα θα αποσταλούν ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή ή με courier, στον ΕΟΠΠΕΠ, στη διεύθυνση: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Ν. Ιωνία, Αττική. Ο ΕΟΠΠΕΠ δεν δέχεται να παραδώσετε προσωπικά τον φάκελο.

 Δεν απαιτείται τίποτε άλλο όπως: φοροτεχνική, ασφαλιστική ενημερότητα, ποινικό μητρώο, στατικότητα κτιρίου, πυρασφάλεια, μετατροπή χρήσης κ.α.

Β. Για αναγγελία διδασκαλίας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών για όσους διαθέτουν ισχύουσα άδεια διδασκαλίας απαιτούνται:

 Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση. Συνημμένο 3

 Υπεύθυνη δήλωση, επικυρωμένη, ότι δεν έχουν επέλθει μεταβολές στις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες τους χορηγήθηκε η άδεια διδασκαλίας, (προσοχή την υπογράφετε ενώπιον του υπαλλήλου του ΚΕΠ). Συνημμένο 4

Προσοχή: οι φάκελοι για νέα άδεια και για αναγγελία διδασκαλίας πρέπει να κατατεθούν ξεχωριστά.

Θέμα 2ο: Μεταβίβαση Αδείας

Αναφορικά με τη μεταβίβαση αδειών, σας ενημερώνουμε ότι αυτή επιτρέπεται εφόσον το Κέντρο έχει αδειοδοτηθεί πρώτα βάσει των γενικών και κτηριολογικών προδιαγραφών του ν. 4093/2012. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση με την απλή Υπεύθυνη Δήλωση.

Θέμα 3ο: Αδειοδότηση με τις νέες προϋποθέσεις

Για όσους θέλουν άμεσα να αδειοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του νέου νόμου, δηλαδή δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να κάνουν χρήση της αδειοδότησης με απλή υπεύθυνη δήλωση, δείτε εδώ τις γενικές και κτηριολογικές προϋποθέσεις του νέου νόμου. Σύντομα θα σας στείλουμε πρόσθετες πληροφορίες.


europalso.gr