Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν εντός σφραγισμένου φακέλου μεγέθους Α4 τα κάτωθι δικαιολογητικά (με τη σειρά που αναφέρονται):

Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο μεταβίβασης άδειας.

Τη Σύμβαση Μεταβίβασης, νόμιμα και πρωτότυπα υπογεγραμμένη από τα συμβαλλόμενα μέρη, αναπόσπαστο μέρος της οποίας θα αποτελεί σε ενιαίο σώμα ο τελευταίος ισολογισμός, εφόσον απαιτείται δημοσίευση, του μεταβιβάζοντος καθώς και του αποκτώντος την άδεια.

Τα προβλεπόμενα για φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων απαιτούμενα δικαιολογητικά τόσο για τον μεταβιβάζοντα όσο και για τον αποκτώντα την άδεια.

Φυσικά πρόσωπα

Νομικά πρόσωπα

Ένωση προσώπων

Αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού.

Το ποσό κατατίθεται στο λογαριασμό του ΕΟΠΠΕΠ.

Στο αποδεικτικό κατάθεσης αναφέρονται υποχρεωτικά τα στοιχεία/επωνυμία του φορέα και η αιτιολογία κατάθεσης.

· Για τη μεταβίβαση της άδειας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού υπέρ του ΕΟΠΠΕΠ, που ορίζεται στο ποσό των πενήντα ευρώ (50€).

· Για τη μεταβίβαση της άδειας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού υπέρ του ΕΟΠΠΕΠ, που ορίζεται στο ποσό των χιλίων ευρώ (1000€) .

Δήλωση του ν.1599/1986 του μεταβιβάζοντος ή του νόμιμου εκπροσώπου του, με βεβαίωση περί γνησίου της υπογραφής, ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι κτηριολογικοί όροι της υπό μεταβίβαση άδειας.

Δήλωση του ν.1599/1986, με βεβαίωση περί του γνησίου της υπογραφής, περί πιστών αντιγράφων εκ του πρωτοτύπου και σύμπτωσης του περιεχομένου του φακέλου με τις κείμενες διατάξεις.

Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, με βεβαίωση περί του γνησίου της υπογραφής, δήλωση του ν.1599/1986 του αποκτώντος περί του διακριτικού τίτλου άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία και για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους, επισυνάπτουν επικυρωμένα αντίγραφα ισχύουσας άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καθώς και τυχόν επεκτάσεών τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ανωτέρω δικαιολογητικά αφορούν στο φυσικό πρόσωπο ή στο νομικό πρόσωπο ή στην ένωση προσώπων αντίστοιχα, στο όνομα ή στην επωνυμία των οποίων έχουν εκδοθεί οι ισχύουσες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας.

Ο διακριτικός τίτλος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αποτελείται υποχρεωτικά από :

α) την επωνυμία (εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο) ή το διακριτικό τίτλο (εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο ή ένωση προσώπων) και

β) τον τίτλο του τύπου της παρεχόμενης εκπαίδευσης (τυπικής ή άτυπης) ή το αρκτικόλεξο αυτού ως Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα (Κε.Δι.Βι.Μ.1) και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο (Κε.Δι.Βι.Μ.2), φροντιστηρίου ή Κέντρου Ξένων Γλωσσών.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο σύνολό τους και όχι τμηματικά.

Η πληρότητα του φακέλου, ως προς το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον έλεγχο του φακέλου.

Τα δικαιολογητικά θα αποσταλούν μόνο ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41

Τ.Κ. 14234

Νέα Ιωνία

Αθήνα

Στο φάκελο πρέπει να αναγράφεται:

Για μεταβίβαση άδειας ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 2

ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

(συμπληρώνεται αντίστοιχα)