Χορήγηση Άδειας



Οι φορείς που έχουν λάβει άδεια ιδιωτικού παρόχου εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω της διαδικασίας της ανανέωσης προηγούμενης άδειας και προσκόμισης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Υπεύθυνης Δήλωσης, οφείλουν να καταθέσουν μέχρι 31/05/2015 πλήρη φάκελο δικαιολογητικών ώστε να επικαιροποιηθεί η άδειά τους σύμφωνα με το ν. 4093/2012



Οι φορείς που έχουν λάβει άδεια ιδιωτικού παρόχου εκπαίδευσης και κατάρτισης, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, προσκομίζοντας στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, δεν οφείλουν να κάνουν κάτι μέχρι την λήξη της 2ετους αδείας τους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ


ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75 ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ


Οι ενδιαφερόμενοι που αιτούνται χορήγηση νέας άδειας, καταθέτουν εντός σφραγισμένου φακέλου μεγέθους Α4 τα κάτωθι δικαιολογητικά (με τη σειρά που αναφέρονται):
  • Ισχύουσα οικοδομική άδεια χρήσης εκπαιδευτηρίου και κατόψεις με χαρακτηρισμό χρήσης των χώρων και αποτύπωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ όπως απαιτείται.

    Για αυτοτελή κτήρια που δεν χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας ή εργαστήρια, υποβάλλεται ισχύουσα οικοδομική άδεια.


  • Πιστοποιητικό πυροπροστασίας για χρήση εκπαιδευτηρίου.

  • Βεβαίωση δύο (2) μηχανικών περί της στατικής επάρκειας της κτηριολογικής μονάδας (όροφος ή αυτοτελές κτήριο) ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό. --- (Στην περίπτωση που η ισχύουσα οικοδομική άδεια είναι χρήσης εκπαιδευτηρίου δεν απαιτείται η προσκόμιση της ως άνω βεβαίωσης).

  • Αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού.

    Το χρηματικό ποσό που καταβάλλουν οι φορείς ανέρχεται σε 100€ ανά κτίριο. Το ποσό κατατίθεται στο λογαριασμό του ΕΟΠΠΕΠ, στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:


    • Φροντιστήρια-Κέντρα Ξένων Γλωσσών: αρ. λογ. 125/54003926,ΙΒΑΝ: GR02 0110 1250 0000 1255 4003 926

    • Κέντρα δια βίου Μάθησης επιπέδου 1: αρ. λογ. 125/54002951,ΙΒΑΝ: GR40 0110 1250 0000 1255 4002 951

Στο αποδεικτικό κατάθεσης αναφέρονται υποχρεωτικά τα στοιχεία/επωνυμία του φορέα και η αιτιολογία κατάθεσης.


Ο διακριτικός τίτλος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αποτελείται υποχρεωτικά από :

α) την επωνυμία (εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο) ή το διακριτικό τίτλο (εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο ή ένωση προσώπων) και


β) τον τίτλο του τύπου της παρεχόμενης εκπαίδευσης (τυπικής ή άτυπης) ή το αρκτικόλεξο αυτού ως Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα (Κε.Δι.Βι.Μ.1) και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο (Κε.Δι.Βι.Μ.2), φροντιστηρίου ή Κέντρου Ξένων Γλωσσών.


Η πληρότητα του φακέλου, ως προς το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον έλεγχο του φακέλου.
  • Η απόφαση αδειοδότησης εκδίδεται σε διάστημα τεσσάρων (4) μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης, εφόσον ο φάκελος χαρακτηριστεί πλήρης.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Εγχειρίδιο Κτιριακών Δομών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Τελευταία ενημέρωση Οκτώβριος 2014)

Τα δικαιολογητικά θα αποσταλούν μόνο ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:


Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41

Τ.Κ. 14234

Νέα Ιωνία

Αθήνα

Στο φάκελο πρέπει να αναγράφεται:

Για χορήγηση άδειας

ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Η ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

(συμπληρώνεται αντίστοιχα)