Το υπουργείο Παιδείας δεν χορηγεί επάρκεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών από τις 26 Μαρτίου 2014.

Στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας παραμένουν στα «συρτάρια 8.000 αιτήσεις για χορήγηση επάρκειας, οι οποίες δεν έχουν εξεταστεί , περιμένοντας από πέρσι την έκδοση υπουργικής απόφασης –όπως ορίζει ο νέος νόμος-η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια χορήγησης.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ PALSO ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν και εν’ όψει των εξετάσεων Μαΐου, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κανένα C2 κανενός εξεταστικού φορέα δεν χορηγεί επάρκεια από τις 26 Μαρτίου 2014 και ούτε αναμένεται να συνεχισθεί το καθεστώς της επάρκειας πολύ δε περισσότερο αυτά που ίσχυαν ως τις 26/3/2014.

Προς επίρρωση των ανωτέρω σας επισυνάπτουμε τις θέσεις του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κου Κουράκη όσον αφορά τον Έλεγχο φορέων πιστοποίησης και το θέμα της Επάρκειας.

Υπάρχει δε και πρόσφατο σχέδιο υπουργικής απόφασης που δεν πρόλαβε τελικά να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ λόγω εκλογών όπου ρητά αναφέρεται ότι μέχρι το σχολικό έτος 2016-17 θα χορηγούντο διδακτικές επάρκειες μετά από εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ και πέραν της ημερομηνίας αυτής θα έπαυε η χορήγησή τους. Στο ίδιο πνεύμα της μη χορήγησης νέων επαρκειών μόνο με την άριστη γνώση κινούνται και τα άλλα κόμματα της Βουλής.

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

«Στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της επικράτειας, καθώς και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, θα μπορούν να διδάξουν μόνο οι κάτοχοι πτυχίου της αντίστοιχης ξένης φιλολογίας. Οι μέχρι τώρα εργαζόμενοι στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, με προσόν την κατοχή διπλώματος επιπέδου Γ2, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους».