Εγκύκλιο εξέδωσε το Europalso αναφορικά με : Απαλλαγή από ενοίκιο Ιουνίου – Ηλεκτρονικά Βιβλία – Άδειες διδασκαλίας – Παράταση Επικαιροποίησης αδειών ΚΞΓ έως 30/11 – Οδηγίες & Μέτρα για λειτουργία ΚΞΓ – Φορολογικές υποχρεώσεις

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ο Πρόεδρος, Γ. Ζηκόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο

ευχόμαστε καλό καλοκαίρι στους συναδέλφους – ιδιοκτήτες ΚΞΓ

και καλά αποτελέσματα στους μαθητές μας

Θέμα 1ονΑπαλλαγή ΚΞΓ από ενοίκιο Ιουνίου

Συνάδελφοι, απαλλάσσονται τα ΚΞΓ και από το ενοίκιο Ιουνίου. Για την απόφαση

Α. 1139/2021 (πατήστε εδώ)

Θέμα 2ονΠλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων

Σε συνέχεια της παράτασης που έχει δοθεί ήδη στην έναρξη υποχρέωσης για διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ, έως 1.7.2021, σας ενημερώνουμε ότι αναμένεται να δοθεί επιπλέον παράταση.

Προγραμματίζουμε ειδικό σεμινάριο σε συνεργασία με τους φοροτεχνικούς μας, κ.κ. Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου επί του θέματος. Θα ενημερώσουμε έγκαιρα για την ημερομηνία διεξαγωγής.

Θέμα 3ονΑνανεώσεις / αναγγελίες αδειών διδασκαλίας

Δεν απαιτείται καμία διαδικασία περαιτέρω για την άδεια διδασκαλίας σας που έχετε ήδη ανανεώσει από το 2019. Αναμένουμε σχετικά νέα Υπουργική Απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας. Για περισσότερα, (πατήστε εδώ)

Θέμα 4ον:Παράταση Επικαιροποίησης Αδειών ΚΞΓ, έως 30 Νοεμβρίου 2021

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής κατάθεσης αίτησης και δικαιολογητικών για την επικαιροποίηση των αδειών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ειδικά για το έτος 2021, έχει παραταθεί μέχρι 30 Νοεμβρίου 2021.

Σημείωση 1: Για να γνωρίζετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία που αναφέρεται στη 2η σελίδα της πιο πρόσφατης απόφασης επικαιροποίησης. Η ημερομηνία λήξης της επικαιροποίησης αναγράφεται ρητώς, με έντονη γραφή και υπογράμμιση, ως ακολούθως: «επικαιροποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ για περίοδο δύο ετών, ήτοι έως 31/5/2021».

Σημείωση 2: Αναφορικά με τις ασφαλιστικές ενημερότητες ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), σας ενημερώνουμε ότι πλέον εκδίδεται μια (1) ενημερότητα, κοινή για όλα τα ταμεία (τ.ΙΚΑ σαν εργοδότης και τ.ΟΑΕΕ σαν επαγγελματίας). Η ενημερότητα μπορεί να εκδοθεί είτε με χρήση των κωδικών taxis είτε με χρήση των κωδικών ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ίδια εφαρμογή, δηλαδή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Θέμα 5ον: Οδηγίες και μέτρα για τη λειτουργία των ΚΞΓ

  • Για διευκρινήσεις για την χαλάρωση των μέτρων από 24/6 αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων μας κατά τη θερινή περίοδο, πατήστε εδώ
  • Για την επικαιροποιημένη οδηγία του ΕΟΔΥ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτική μονάδα, πατήστε εδώ

Θέμα 6ον: Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  • Απεικόνιση στην Α.Π.Δ. Δώρου Πάσχα 2021 (πατήστε εδώ)
  • Προθεσμία υποβολής δήλωσης νομικών / φυσικών προσώπων και δόσεις φόρου εισοδήματος (πατήστε εδώ)
  • Επιδότηση παγίων δαπανών, παράταση υποβολής ενδιαφέροντος έως 2/7

Παρατείνεται έως 2/7/2021 η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιδότηση παγίων δαπανών, σύμφωνα με την απόφαση ΓΔΟΥ 568/2021 (ΦΕΚΒ’2551/16-6-2021) που τροποποιεί την ΓΔΟΥ 504/28.05.2021.

Περισσότερα για το εν λόγω μέτρο ενίσχυσης μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου του Υπ. Οικονομικών (πατήστε εδώ)

  • Υποβολή Δικαιολογητικών για Επιστρεπτέες Προκαταβολές και Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

Προσοχή: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής & την Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, έως τις 16 Ιουλίου 2021. Για λεπτομέρειες σχετικά με τa δικαιολoγητικά (πατήστε εδώ)

  • Οφειλές προς την εφορία που ήταν σε αναστολή πληρωμής έως τις 30/4/2021 – παράταση έως 31/12/2021 (πατήστε εδώ)
  • Ρύθμιση 120 δόσεων για βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια (πατήστε εδώ)
  • Παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για οφειλές ΕΦΚΑ

(πατήστε εδώ)

  • Υποβολή ετήσιας κανονικής άδειας στο Π/Σ

Με την υπ’ αριθμ. 8460/Δ1.2667/24.2.2021 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) στο Π.Σ. Εργάνη παρατείνεται έως 31.7.2021.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος ΖηκόπουλοςΈφη Θεοχάρη