Οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως και οι αλλαγές στα λύκεια δεν θα προωθηθούν όπως φαίνεται από την παρούσα κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν σε δημοσιογράφους συνεργάτες του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη, το απόγευμα της Δευτέρας.

Παρότι το ζήτημα θεωρείται ώριμο, κρίνεται ότι το χρονικό διάστημα που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αρκεί.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με την ΟΛΜΕ με θέμα τις επικείμενες αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων.

Ο κ. Μπαμπινιώτης μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε ότι η συζήτηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς φώτισε πολλά σημεία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία, για την αντιμετώπιση των ανοικτών θεμάτων.


Σχετικά με την αξιολόγηση ο Γ. Μπαμπινιώτης, ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι υπό συζήτηση το πώς θα πραγματοποιείται και με ποιες μορφές. Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν επίσης τα προγράμματα σπουδών, η δομή και η λειτουργία του λυκείου.

topontiki.gr

.kathigitis.orgPosted Image