Αθήνα, 3/5/2012

Αριθμ. Πρωτ: 23207


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Η χθεσινή αποκάλυψη από την ΟΙΕΛΕ του εγγράφου που συνέταξε το νομικό επιτελείο της κ. Χριστοφιλοπούλου μετά από εντολή της υφυπουργού Παιδείας και είχε ως στόχο την προετοιμασία του εδάφους για την ισοπέδωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών γέννησε αναβρασμό στις τάξεις του κλάδου μας. Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ προτείνει στα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα και στα παραρτήματά τους τη διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων μέχρι τις 25/5 με τα ακόλουθα θέματα:

1. Την κήρυξη κινητοποιήσεων πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους

2. Την άμεση διακοπή της παροχής πρόσθετων υπηρεσιών από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

(Διευκρινίζεται ότι οι κινητοποιήσεις και η διακοπή παροχής πρόσθετων υπηρεσιών θα γίνει σε σχολεία που έχουν προβεί σε παράνομη περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών).

Οι συνελεύσεις των σωματείων θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί πριν από τη διενέργεια του έκτακτου Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ που έχει οριστεί για την Τρίτη, 29/5, για να εγκριθούν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων. . Ήδη το μεγαλύτερο σε δύναμη σωματείο του κλάδου, ο ΣΙΕΛ Αθήνας-Πειραιά, ανακοίνωσε Γ.Σ. στις 15/5.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα τίθενται σε θέση μάχης απέναντι στη λυσσαλέα εργοδοτική επίθεση και στην πολιτική τμήματος της ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ που επιδιώκει την απόσυρση της κρατικής εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και την παράδοση του κοινωνικού αγαθού της παιδείας στις αρπάγες της ασύδοτης αγοράς.

Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει, τέλος, από τον Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο έγγραφο που εκδόθηκε με ευθύνη της Υφυπουργού, κ. Χριστοφιλοπούλου χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος μαζί της. Υπενθυμίζουμε πως, παρά τις προσπάθειες της ΟΙΕΛΕ, η Υφυπουργός Παιδείας αρνείται να δεχθεί τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, την ώρα που έχει συνεχή δίαυλο επικοινωνίας με τον εργοδοτικό φορέα (ΣΙΕΙΕ), ο οποίος πρόσφατα σε επιστολή του συνεχάρη την κ. Χριστοφιλοπούλου για τη αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε αίτημα των εργοδοτών!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.