Μουσικό Σχολείο Ρόδου: Επιστολή διαμαρτυρίας για το Πιλοτικό πρόγραμμα



Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ενστάσεις μας ως προς την εφαρμογή του ΠΔ σχετικά με την αξιολόγηση των μαθητών των Πιλοτικών Γυμνασιων.

Οι ενστάσεις μας σχετίζονται με:

1) την πολύ μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσης του ΠΔ -για την αξιολόγηση- στα σχολεία και την έλλειψη ενημέρωσης -επιμόρφωσης κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων για τα Πιλοτικά Προγράμματα.

2) τα ερωτήματα που δημιουργούνται όσον αφορά τη διάρκεια της εξέτασης σε κάθε τάξη του γυμνασιου,τον τρόπο βαθμολόγησης, την ιδιαιτερότητα των μαθητών που εξετάζονται προφορικά καθώς και τον τρόπο εξέτασής τους .

3) την έλλειψη ακουστικού υλικού για τα βιβλία ξένων γλωσσών του Γυμνασιου, η οποία καθιστά αδύνατη την εξέταση των μαθητών στη δεξιότητα κατανόησης του προφορικού λόγου.

Ειναι βασικό και παιδαγωγικό να εξετάζουμε τους μαθητές μας σύμφωνα με αυτά που εχουμε διδάξει και όχι να τους αιφνιδιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς με κάτι το άγνωστο, προκαλώντας τους επιπρόσθετο άγχος .

Οι καθηγήτριες των ξένων γλωσσών του Μουσικου (Πιλοτικού) Γυμνασιου Ρόδου θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολη την εφαρμογή του ΠΔ κατά την παρούσα εξεταστική περίοδο και ζητούμε την αναβολή της για φέτος, αναλογιζόμενες την πιθανή αποτυχία των μαθητών, τις ήδη υπάρχουσες διαμαρτυρίες μαθητών και γονέων αλλά και τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του ΠΔ.

Τέλος, ζητούμε επαρκή και έγκαιρη ενημέρωση, καθώς και την δημιουργία τράπεζας απαραίτητου υλικού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το ΠΔ κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Ελπίζουμε να εισακουστούμε.



[υπογράφουν οι ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί ΠΕ05-ΠΕ06-ΠΕ07]







deutsch.gr/