Αύξηση κατά δύο των ωρών διδασκαλίας, από έξι σε οκτώ την εβδομάδα, των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ εφόσον αυτό κρίνεται σκόπιμο από τα τμήματά τους και η δυνατότητα σε δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%, είναι μερικές από τις βασικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο με βάση τις 51 τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας. >>>>>>>..

Επίσης δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων» από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των θεμάτων να γίνεται η κλήρωση ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Προβλέπεται ακόμα η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, θα διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14. Κάποιες αλλαγές τέλος προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο.

Το νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ΟΛΜΕ οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, ενώ σε συλλαλητήριο μπροστά από το κτήριο της Βουλής καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.