Παλλαϊκό Μέτωπο ενάντια στο χαράτσι της ντροπής!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Διακρίνω μια αγωνιώδη προσπάθεια τις τελευταίες ώρες, από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, να πείσουν την κοινωνία πως οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και...

διαφόρων Δημάρχων, ενάντια στο «χαράτσι» που μπήκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποτελούν «λαϊκισμό» του χειρίστου είδους, ο οποίος δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα και πως όλα γίνονται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Καταρχήν το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στους μη έχοντες, οι οποίοι από το 2009 και ύστερα «αυξάνονται και πληθύνονται». Απέναντι στους χιλιάδες νεόπτωχους που δημιούργησε η αναπτυξιακή φούσκα της παγκοσμιοποίησης.

Αν οι Έλληνες το 1821, είχαν MEGA και ΣΚΑΙ, είναι σχεδόν σίγουρο πως σήμερα θα πληρώναμε φόρο υποταγής στους Τούρκους και όχι στους Γερμανούς. Σαφώς και υπάρχει τρόπος οι κοινωνίες να αντιδράσουν αποτελεσματικά απέναντι στις «διαταγές» του κάθε λογής κατεστημένου «δυνάστη». Σαφώς και υπάρχει τρόπος να ανατραπούν οι συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές.

Ακούγεται κάπως αριστερό (δεν είναι καθόλου κακό αυτό), αλλά η διαρκής κινητοποίηση και ο συντονισμός του ΑΓΩΝΑ, πολιτών, φορέων, συνδικαλιστών και δημάρχων είναι δυνατόν να ανατρέψει το «χαράτσι» της ντροπής. Θα πρέπει να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί συνεργασία και κλιμάκωση των ενεργειών όλων των κλάδων, ώστε να δημιουργηθεί ΜΕΤΩΠΟ, ενάντια στον ωμό εκβιασμό των αγορών και των φερέφωνων των μνημονιακών πολιτικών.

Διάφοροι δήμοι εδώ και αρκετές ημέρες έχουν προβεί σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, με στόχο να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ την είσπραξη του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και να αναδείξουν την αντισυνταγματικότητα των σχετικών ρυθμίσεων. Η κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της υπουργικής απόφασης, όπως και η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, είναι δύο πρώτες κινήσεις που οδήγησαν σε αμηχανία την κυβέρνηση και τα φερέφωνα της. Για την διοίκηση της ΔΕΗ δεν μπορώ να γράψω κάτι κακό… Οι άνθρωποι δεν παίρνουν αποφάσεις. Εκτελούν αποφάσεις…

Η «αμαρτωλή» ΓΕΝΟΠ, κάνει το καθήκον της, δείχνοντας στην κοινωνία πως έχει και αγνές προθέσεις, πλην των όσων «κακών» τις καταλογίζονται κατά καιρούς.

Για να καταλάβετε την υποκρισία των ΜΜΕ των εργολάβων, θα σας πούμε μόνο, πως όταν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απεργούσε για το «όποιο» δίκαιο των αιτημάτων της, οι εργολάβοι της ενημέρωσης, την κατηγορούσαν ότι έκοβε το ρεύμα από τους νοικοκυραίους, τους ταλαιπωρημένους μικρομεσαίους και τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες.

Τώρα λοιπόν που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προσπαθούν να εμποδίσουν τα χαράτσια και τους φόρους της κυβέρνησης τα κανάλια της διαπλοκής σφυρίζουν αδιάφορα.

Τώρα δεν πρόκειται να δούμε κανένα «άρρωστο» με μπουκάλα οξυγόνου να σηκώνεται από το κρεβάτι του πόνου για να κάνει μήνυση στους «αλήτες» συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ… Νισάφι πια με τα τηλεπαπαγαλάκια… Νισάφι πια με τους «μανδαρίνους» και τους εργολάβους της ενημέρωσης…

stamparismata.blogspot.com/

tro-ma-ktiko.blogspot.com