"Εγκαθιστώντας" καποιο παιχνιδι η καποια εφαρμογή στις social ιστοσελιδες, αυτή έχει πρόσβαση σε διάφορα στοιχεία του λογαριασμού σας. Ακομα και σε στοιχεία που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να είχε.

Και φυσικά πίσω από τις εφαρμογές υπαρχουν άνθρωποι. Αυτοί που τις δημιούργησαν δηλαδη.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν έχουν πρόσβαση σε όλα σχεδον τα στοιχεία που σας αφορούν και τις περισσοτερες φορές καταχρηστικά.

Το πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά τα δεδομενα τόσων ανθρώπων και γιατί είναι μια άλλη ιστορία ...


Σε αυτό (φυσικά) πρωταγωνιστής είναι το Facebook που δεν φημίζεται για την ασφάλεια του έτσι κι' αλλιώς και που να το πούμε πιο απλά αδιαφορεί για τα προσωπικά δεδομενα, αφου θεωροί πως τα πάντα πρέπει να είναι δημόσια και κοινόχρηστα.

-Σαφώς και από τις ρυθμισεις του λογαριασμού μας μπορουμε να ρυθμίσουμε κάπως το απόρρητο μας, ωστόσο είναι κάτι που η μάζα των χρηστών δε γνωρίζει η απλά αδιαφορεί μη θεωρώντας κάτι επικίνδυνο.

Μπορείτε να κάνετε έλεγχο στα δικαιώματα που χουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στα socail sites που έχετε λογαριασμό και ίσως σε καποιες περιπτώσεις εξοργιστείτε.


-Μια υπηρεσία που βοηθάει να κάνετε έλεγχο στις εφαρμογές αυτές και με μια διαδικασια που δε κρατά πάνω από 2-3 λεπτά, είναι το: My Permissions, όπου επισης μ' ένα κλικ μπορειτε να καθαρίσετε αυτές τις εφαρμογές, καταργώντας τους τη πρόσβαση στα δεδομενα σας που στο φινάλε είναι δικαίωμα σας να επιλέγετε εσείς που θα τα δημοσιοποιείτε η όχι.

-Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το επισκεφθείτε, να επιλεξετε το εικονίδιο από το social που θέλετε και να επιλεξετε τον καθαρισμό.

Αυτά που υποστηρίζει, τα βλέπετε στην εικόνα στην αρχή του άρθρου.


>>>Η ιστοσελίδα του My Premissions.

forum.osarena.netPosted Image