Παιδεία : Για να πάρει κανείς κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας πρέπει πρώτα να "βγάλει ναυτικό φυλλάδιο"

Έπαψε πλέον να λειτουργεί το εξεταστικό κέντρο Μήλου που εξυπηρετούσε και τα γύρω νησιά με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να εξεταστούν, θα πρέπει να μετακινηθούν σε Σύρο ή Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται.


Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα απέστειλε ο Δήμαρχος Μήλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς : 1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

2.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΠΓ

3. ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

4. Δ/ΝΣΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Κοιν. : 1. Βουλευτές Νομού Κυκλάδων

2. Δήμαρχο Σερίφου, κο Αντωνάκη

3. Δήμαρχο Σίφνου, κο Μπαμπούνη

4. Δήμαρχο Κιμώλου, κο Μαγκανιώτη


Θέμα: Προβλήματα στην διενέργεια των εξετάσεων για την απόκτηση του ΚΠΓ

Αναφερόμενος στις επικείμενες εξετάσεις του Μαΐου 2012 για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εκφράζω την έντονη αγανάκτηση μαθητών, γονέων και καθηγητών καθώς το Γενικό Λύκειο Μήλου που λειτουργούσε ως εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές τόσο του νησιού μας όσο και των γειτονικών νησιών (Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο) έπαψε πλέον με απόφαση του Υπουργείου να εξυπηρετεί το σκοπό αυτό.

Μια τέτοια εξέλιξη, βάζει σε πρόσθετα έξοδα και ταλαιπωρία τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς τους καθώς θα πρέπει πλέον προκειμένου να εξεταστούν, να μετακινηθούν σε Σύρο ή Αθήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη κόστους και χρόνου. Η ταλαιπωρία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στα νησιά μας.

Η αδυναμία των γονέων να ανταπεξέλθουν στο πρόσθετο κόστος της μεταφοράς και διαμονής των παιδιών τους εκτός Μήλου, λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις ανασταλτικά σε αυτή καθαυτή τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Απόδειξη αποτελεί ο μειωμένος αριθμός συμμετεχόντων για τις εξετάσεις του Μαΐου 2012 (σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν έως σήμερα) σε σχέση με αυτούς παρελθόντων ετών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί έως σήμερα για τις εξετάσεις του Μαΐου 2012 είναι σχεδόν οι μισές σε αριθμό σε σχέση με αυτές που είχαν κατατεθεί πέρυσι την ίδια εποχή.

Οι απαιτήσεις για παιδεία στα νησιά του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) με τις τεράστιες δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε είναι αυξημένες και απαιτούν γενναία μέτρα και πολιτικές, οι οποίες θα λειτουργούν αντισταθμιστικά για τις απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες εκπαιδευτικά νησιωτικές περιοχές μας. Στην λογική αυτή και σε απόλυτη συμφωνία με τις εξαγγελίες του Υπουργείου που θέτουν σε προτεραιότητα τους μαθητές, «πρώτα οι μαθητές», ζητάμε οι μαθητές της Μήλου και των γειτονικών νησιών να εξετάζονται στην Μήλο, όπως μέχρι πρότινος ίσχυε.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες,

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Μήλου


Γεράσιμος Δαμουλάκης

info-milos.com inital.grPosted Image