Με παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία θα ντυθεί το γνωστό αγαλματίδιο-σύμβολο των Βρυξελλών, Manneken-piss, στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων (Plaisirs d' Hiver 2011) που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες από τις 25 Νοεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου 2012, και στις οποίες «η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ΕΟΤ στο Βέλγιο. To διάστημα αυτό έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις με ελληνικά μουσικο-χορευτικά συγκροτήματα, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Βελγίου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, που θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου 2011, ώρα 18:00 στην Grand-Place, θα ακουστεί η μουσική σύνθεση «Who pays the ferryman» του Γιάννη Μαρκόπουλου και θα ερμηνευθεί το τραγούδι «Χρώματα και Αρώματα» από τον Αλέξανδρο Μπελλέ. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδρομή των επισήμων, με προπομπό μέλη Ελληνικών Συλλόγων του Βελγίου με παραδοσιακές φορεσιές, προς την Place St. Catherine όπου βρίσκεται ο πυρήνας της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011, ώρα 14:00, παρουσία επισήμων και του ελληνικής καταγωγής υπουργού Τουρισμού της Γαλλόφωνης Κοινότητας Βελγίου (COCOF), Χρήστου Δουλκερίδη, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Manneken-pis που θα φορά παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά Plaisirs d' Hiver διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από την πόλη των Βρυξελλών, στοχεύοντας σε κοινό 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, εκ των οποίων 20% τουρίστες. Οι επισκέπτες, που ανήκουν στην κατηγορία «shopping 'n' spending», έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης απολαμβάνοντας πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και αγορών από τα 284 περίπτερα (chalets) που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος διαδρομής 2 χιλιομέτρων, από την Grand Place έως την Place St. Catherine, με σημείο αναφοράς ένα μεγάλο παγοδρόμιο.

Το γραφείο ΕΟΤ Βελγίου θα συμμετέχει στη διοργάνωση με 8 περίπτερα παρουσίασης/πώλησης ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης και μόνιμο Info-point για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στη βελγική αγορά.

in2life.gr