Δοκιμασία για τη νέα τρικομματική - μνημονιακή κυβέρνηση θα αποτελέσει η 24ωρη γενική απεργία των Συνδικάτων την προσεχή Πέμπτη, που αντιδρούν στα νέα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του 2012 και αποτελούν συνέχεια και εξειδίκευση των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ενάντια στον νέο μνημονιακό προϋπολογισμό

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απεργούν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, εστιάζοντας στη νέα φορολεηλασία σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, την ισοπέδωση των μισθών σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, την απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων μέσω των διαδοχικών κυμάτων εργασιακής εφεδρείας, με την πρώτη δόση να ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα Συνδικάτα κάνουν λόγο για αδιέξοδο πολιτική, που ενισχύει την ύφεση, εκτοξεύει την ανεργία (η πρόβλεψη είναι ότι στο τέλος του 2012 η πραγματική ανεργία θα φθάσει το 28%), πριμοδοτεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με ταυτόχρονη κατάργηση των συμβάσεων. Ακόμα και ο κατώτατος μισθός απειλείται, με την κυβέρνηση και την τρόικα να ζητούν μειώσεις τόσο στους μισθούς όσο και στις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα προεξοφλούν ότι η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2012 για τα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. ΙΚΑ - 40%) θα ανοίξει νέο κύκλο επώδυνων παρεμβάσεων, που θα έχει στο επίκεντρο τις παροχές (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ), αλλά και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

.alfavita.gr