Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι φοβάστε κυρία Διαμαντοπούλου

Οι εμπνεόμενοι από το Πολυτεχνείο πολιτικοί μας που φέρουν πάνω τους ολόκληρη την ευθύνη για τα ποικίλα λάθη τους που οδήγησαν την πατρίδα μας στο σημερινό της χάλι εκτός των άλλων είναι και φοβητσιάρηδες. Μετά το ηχηρό «χαστούκι» της 28ης Οκτωβρίου, τώρα πλέον δεν τολμούν ούτε να ξεμυτίσουν από τα γραφεία τους. Και για να δικαιολογήσουν τη στάση τους εκμηδενίζουν τη συμβολική και ουσιαστική αξία μιας κατάθεσης στεφάνων με φαμφάρες για «σεβασμό στην αλήθεια». Λοιπόν, κυρία Διαμαντοπούλου, η αλήθεια είναι ότι οδηγήσατε την πατρίδα στο χείλος του γκρεμού, η κυβέρνησή σας, όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του. Κι όσον αφορά εσάς, η αλήθεια είναι ότι με ποικίλες σας αποφάσεις χτίζετε το σχολείο της πολυπολιτισμικότητας, της νέας τάξης και της νέας εποχής και διώχνετε από τα σχολειά μας το Χριστό και την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι επίσης πως εσείς καταφέρατε φέτος το πρωτοφανές: να μείνουν οι μαθητές χωρίς βιβλία, ακόμη και σήμερα. Τα γράφουμε αυτά, και σιωπούμε τόσα άλλα, μόνο και μόνο γιατί εσείς μας είπατε πως «Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια».

Διαβάστε τη Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού

εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει.

Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι – με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών.

Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων.

Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών.

http://thriskeftika.blogspot.com

Για την αντιγραφη http://www.kathigitis.org/