Ο Βουλευτής , κ. Χρήστος Κέλλας, ζήτησε από τον τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη να ανασταλεί η επικαιροποίηση των αδειών των κέντρων ξένων γλωσσών για το 2021.

Ο βουλευτής μετά και από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών κ. Βασίλη Κροντήρη, ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη την έκδοση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, που είναι αρμόδιο για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, απόφασης, ανάλογης με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που ορίζει την αναστολή της διαδικασίας επικαιροποίησης των αδειών των κολλεγίων και των ΙΙΕΚ για το 2021.

Σημειώνεται, πως σε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, με τον Γενικό Γραμματέα του οποίου Αλέξανδρο Κόπτση, επικοινώνησε, επίσης, ο κ. Κέλλας, αναφέρεται πως “λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει από την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν επιβληθεί λόγω του covid 19, καθώς και στη βάση της διοικητικής αρχής της χρηστής διοίκησης και συνακόλουθα, της διευκόλυνσης των υπόχρεων της υποβολής αναγγελίας επικαιροποίησης του Ν. 4093/2020, αναστέλλεται ειδικά για το 2021, η διαδικασία επικαιροποίησης των αδειών των ΙΙΕΚ και των Κολλεγίων”.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Κέλλα και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση σχετικής απόφασης, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να αποφορτιστούν από τη συγκεκριμένη διαδικασία και να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους απρόσκοπτα.

Ο κ. Κέλλας ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη για την άμεση ανταπόκριση και συμφώνησαν να είναι σε διαρκή συνεργασία για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων που είχαν ανασταλεί και την πλήρη αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας.