Από τα μέσα Μαρτίου 2016 προσφέρουμε στους καθηγητές Γερμανικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ένα πακέτο με πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για το μάθημα των Γερμανικών.

Την Τετάρτη, 16/03/2016 και ώρα 18:00 – 20:00, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του υλικού και η παράδοση των πρώτων πακέτων στους δικαιούχους.

Το υλικό αποδεικνύει ότι η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας δεν είναι και τόσο δύσκολη τελικά: αποτελεί έναυσμα για παιχνίδι για τους μαθητές, απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις, ενισχύει το συλλογικό αίσθημα της μαθησιακής ομάδας και εγγυάται ένα ευχάριστο μάθημα, στο πλαίσιο του οποίου, όμως, οι μαθησιακοί στόχοι επιτυγχάνονται. Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ΄ επανάληψη και σε ποικίλες δραστηριότητες στην Ε’ και ΣΤ΄ τάξη και είναι, επίσης, κατάλληλο για μια πρώτη γνωριμία με τα Γερμανικά πριν την επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας.

Κάθε πακέτο περιέχει μια αφίσα από τις γερμανόφωνες χώρες με πολλές επιμέρους εικόνες, ένα παιχνίδι μνήμης με 40 λέξεις και 40 εικόνες, ένα παιχνίδι ντόμινο, 6 αφίσες με διάφορες θεματικές ενότητες και γερμανικές λέξεις, που οι μαθητές θα καταλάβουν σχεδόν αμέσως, ένα CD με 5 τραγούδια, ένα USB με πάνω από 150 φωτογραφίες από τις γερμανόφωνες χώρες, λεπτομερείς υποδείξεις για τη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού στο μάθημα, κ.ά.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς της γερμανικής γλώσσας των Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας να παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τη συμπληρωμένη αίτηση για να παραλάβετε το προσωπικό σας πακέτο.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλλούν και στο e-mail:[email protected]

Έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας του υλικού: αρ. πρωτ. Φ15/135/22613/Δ1 από 10/02/2016

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη υποστήριξη του υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

www.goethe.de