Ένα νέο μέτωπο έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας εκφράζει την αντίθεσή της στην μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» για τον κλάδo

Σε θέση μάχης βρίσκονται και τα Φροντιστήρια για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει οι κυβέρνηση. Οι Φροντιστές υποστηρίζουν πως τα εκπαιδευτήρια τους απειλούνται με «λουκέτο» και όπως διευκρινίζουν «η αύξηση των εισφορών, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει στο συνολικό εργατικό κόστος, θα οδηγήσει σε κλείσιμο φροντιστηρίων, οπότε θα διογκωθεί η ανεργία, αλλά και η “μαύρη εργασία” των παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων στον κλάδο.»

AdTech Ad

Οι Φροντιστές στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για τετραπλασιασμό του ποσού που πληρώνουν στον ΟΑΕΕ με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να διατηρήσει και να αναδείξει τις υγιείς επιχειρήσεις που έχουν αντέξει σε όλη την περίοδο της κρίσης και όχι να τις οδηγήσει σε κατάρρευση. Οφείλει να αναλογιστεί ότι τα Φροντιστήρια στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και κοινωνία στην προσπάθεια για ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.»

Τα Φροντιστήρια ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση για το θέμα και «συντονίζουν τη φωνή της με την ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να αποτραπεί μια ρύθμιση που θα αποτελέσει “ταφόπλακα” για τον κλάδο τους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΟΕΦΕ: Όχι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος παρακολουθώντας το δημόσιο διάλογο σχετικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που προωθεί η κυβέρνηση και προσανατολίζεται να συμπεριλάβει στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εκφράζει την αντίθεσή του θεωρώντας ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις οποίες ανήκει ο κλάδος. Ειδικότερα:

Οι Εκπαιδευτικοί – Φροντιστές επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις αυτές θα προκαλέσουν σοβαρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαιτίας των ήδη αυξημένων εισφορών που καταβάλλονται.

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των εισφορών, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει στο συνολικό εργατικό κόστος, θα οδηγήσει σε κλείσιμο φροντιστηρίων, οπότε θα διογκωθεί η ανεργία, αλλά και η «μαύρη εργασία» των παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων στον κλάδο, παθογένειες για τις οποίες η ΟΕΦΕ εξακολουθεί να δίνει μεγάλο αγώνα.

Ο προσανατολισμός του υπουργείου Εργασίας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να αποτελεί μεταρρύθμιση τη στιγμή που σε αρκετές περιπτώσεις σχεδόν τετραπλασιάζεται το ποσό που ήδη οι Φροντιστές πληρώνουν στον ΟΑΕΕ.

Η κυβέρνηση οφείλει να διατηρήσει και να αναδείξει τις υγιείς επιχειρήσεις που έχουν αντέξει σε όλη την περίοδο της κρίσης και όχι να τις οδηγήσει σε κατάρρευση. Οφείλει να αναλογιστεί ότι τα Φροντιστήρια στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και κοινωνία στην προσπάθεια για ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Η ΟΕΦΕ, όπως και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, δηλώνει παρούσα στον διάλογο που έχει ξεκινήσει και συντονίζει τη φωνή της με την ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να αποτραπεί μια ρύθμιση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο μας.

Οι Φροντιστές εκφράζουν την πεποίθηση τους πως η πρόταση για το ασφαλιστικό πρέπει να είναι αναπτυξιακή και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και πως η λύση δεν μπορεί να βρεθεί μόνο με αύξηση των επιβαρύνσεων.