Να συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας και ο ΚΑΔ των φροντιστηρίων ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Β. Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ, Σταϊκούρα.

Στην αναφορά του ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εντοπίζεται λοιπόν, μια σαφής και εξόφθαλμη ανακολουθία των νομοθετικών κειμένων, που αφορούν στους ΚΑΔ των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών του ιδιωτικού τομέα, καθώς ενώ ο εν λόγω ΚΑΔ προβλέφθηκε ρητώς στα δύο πρώτα αναφερόμενα νομοθετικά κείμενα, αναιτιολόγητα εξαιρείται από τον προσφάτως δημοσιευθέντα πίνακα, με συνέπεια, ιδιωτικές δομές, όπως φροντιστήρια, τα οποία τελούν σε αναστολή κατόπιν εντολής της δημόσιας αρχής και των οποίων οι εργαζόμενοι ομοίως τελούν σε αναστολή εργασίας, να μην δύναται να αιτηθούν και να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800,00 ευρώ.

Επί της ουσίας επομένως, με την εξαίρεση του ΚΑΔ 8559 ακυρώνετε στην πράξη όλη την υπ’ αριθμ. 141999/249 απόφαση, η οποία περιλαμβάνει τον ΚΑΔ 8559, με συνέπεια τόσο οι εργοδότες – επιχειρήσεις , όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές, ενώ τελούν από τις 10 Μαρτίου σε αναστολή λειτουργίας να μην δικαιούνται την ειδική αυτή αποζημίωση και να εξαιρούνται καταφανώς άδικα και αναιτιολόγητα από τα μέτρα στήριξης. Κατόπιν τούτων είναι αναγκαία και δίκαιη η τροποποίηση του προσφάτως δημοσιευμένου πίνακα ΚΑΔ, με την προσθήκη του ΚΑΔ 8589 – Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α».