Αθήνα, 23 Μαρτίου 2021

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Στην ημερίδα του ΕΕΑ για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζηκόπουλος έκανε παρέμβαση στον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου, Π. Σταμπουλίδη για τα μαύρα ιδιαίτερα που πλήττουν τα νόμιμα ΚΞΓ. Ο Γεν. Γραμματέας ανέφερε ότι θα εξετάσει το θέμα ενδελεχώς. Δείτε το βίντεο και την επιστολή μας προς τον Γεν. Γραμματέα.

Σε συνέχεια των ενεργειών μας από τον Ιανουάριο 2021, δείτε εδώ επιστολή μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία διαμαρτυρόμαστε για τεστ Αγγλικής γλώσσας που εξετάζει μόνο δύο δεξιότητες.

Θέμα 1ονIEC – International Examination Centre

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Πρόεδρος Γεώργιος Ζηκόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ. σας καλούν να αξιοποιήσετε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές που εξασφαλίζει η συμμετοχή σας στις εξετάσεις του Συνδέσμου μας:

ESB – Europalso – Cambridge – IELTS

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

210 3830752, [email protected]

Ημερομηνίες – Προθεσμίες – Εξέταστρα Θερινής Περιόδου

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Θέμα 2ον Απαλλαγή ΚΞΓ από Δημοτικά Τέλη

Συνάδελφοι, σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσής μας, και μετά από ενέργειες του Προέδρου μας, κ. Γ. Ζηκόπουλου, υπενθυμίζουμε ότι ισχύει για τα Κ.Ξ.Γ απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Επικοινωνήστε άμεσα με τους δήμους σας.

Για το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη-Πανοράματος, η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου https://mycityservices.pilea-hortiatis.gr/ στο αντίστοιχο τμήμα εσόδων των διοικητικών ορίων που υπάγεται το ΚΞΓ σας.

Για το Δήμο Λαρισαίων, η αίτηση για την περίοδο του α’ lockdown (Μαρτίου-Μαΐου 2020), υποβάλλεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου (πατήστε εδώ) που είναι διαθέσιμη καθημερινά από 07:00 (πρωί) έως (23:00) βράδυ. Για την περίοδο του β’ lockdown (από Νοέμβριο 2020) αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης για την οποία θα σας ενημερώσουμε.

Για το Δήμο Ιλίου, η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου https://eservices.ilion.gr/ έως και 31/5/2021.

Για το Δήμο Μεγάρων, η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου «IntelligentCity»: https://megara.intelligentcity.gr/icityops/icity_login/signin.php

Για το Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού, η αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλεται στο κεντρικό πρωτόκολλο του δήμου στο e-mail: [email protected]

Για τους Δήμους Νέας Σμύρνης και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, όπως και για τους υπόλοιπους δήμους της Επικράτειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει ενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό κόμβο https://dt.govapp.gr προκειμένου όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον Κορωνοϊό να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής δημοτικών τελών.

Ειδικά προς τον Δήμο Περιστερίου, ο οποίος με τα κριτήρια που θέτει αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία των ΚΞΓ, κατατέθηκε προσφυγή για τη δικαίωσή μας.

Θέμα 3ον: Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1) Παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για οφειλές ΕΦΚΑ (πατήστε εδώ)

2) Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων

Έως 1.7.2021 έχει παραταθεί η έναρξη της υποχρέωσης για διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι το myDATA και με ποιο τρόπο θα διαβιβάζονται τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. (πατήστε εδώ)

3) Νέο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» 2 (πατήστε εδώ)

4) Υποβολή ετήσιας κανονικής άδειας στο Π/Σ

Με την υπ’ αριθμ. 8460/Δ1.2667/24.2.2021 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) στο Π.Σ. Εργάνη παρατείνεται έως 31.7.2021.

5) Απαλλαγή ΚΞΓ από ενοίκιο Μαρτίου

Απαλλάσσονται τα ΚΞΓ και από το ενοίκιο Μαρτίου βάσει τροποποίησης της παρ. 10 του αρ. 2 της ΠΝΠ 20/3/2020.

6) Φορολογικές Υποχρεώσεις Απριλίου 2021 (πατήστε εδώ)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος ΖηκόπουλοςΈφη Θεοχάρη