Όπως γνωρίζετε ήδη οι εξετάσεις αρχίζουν αύριο 12 τρέχοντος με τους υποψηφίους των Αθηνών να εξετάζονται στα προφορικά Α1 και μεθαύριο 13 Μαΐου Α2.

Οι υποψήφιοι στην επαρχία και στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου εξετάζονται όπως είχε προγραμματιστεί και όπως βλέπετε στην πρόσκλησή σας.

Οι γραπτές εξετάσεις όπως γνωρίζετε διεξάγονται σε όλη τη χώρα με το ίδιο πρόγραμμα ( ιδέ πρόσκλησή σας) .

Συστήνουμε στους υποψηφίους να μην αγχώνονται και βεβαίως σε καθηγητές και γονείς που τους αναμένουν έξω από τα κέντρα εξετάσεων να μην τους αγχώνουν με οδηγίες της τελευταίας στιγμής. Μόνο χαμόγελο και ενθάρρυνση χρειάζονται, ιδίως τα μικρά παιδιά.

Υπενθυμίζω το προηγούμενο μήνυμά μου προς όλους τους εξεταζομένους που στάλθηκε προ δύο εβδομάδων:

Αγαπητοί υποψήφιοι,

Όπως θα έχετε διαπιστώσει μπορείτε από σήμερα να εκτυπώνετε την πρόσκλησή σας στις εξετάσεις πληκτρολογώντας το Επίθετο του υποψηφίου (nomdefamille) με λατινικούς χαρακτήρες καθώς και το έτος γεννήσεώς του (annéedenaissance) είτε τον κωδικό υποψηφίου ή τον κωδικό Κέντρου ξένων γλωσσών/Σχολείου. Ιστοσελίδα: http://www.ifa.gr

Καμία αλλαγή εξεταστικού κέντρου δεν γίνεται εντός Αττικής πόσο μάλλον που υπάρχουν διαφορετικά εξεταστικά κέντρα για DELF και DALF/SORBONNE.

Οι υποψήφιοι, την ημέρα των εξετάσεων πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε πρόσφατο δημόσιο έγγραφο με ενσωματωμένη και σφραγισμένη φωτογραφία .

Εντός του εξεταστικού κέντρου εισέρχονται μόνο οι υποψήφιοι και κανείς άλλος από τους συνοδούς.

Ευρίσκεστε στο εξεταστικό κέντρο 30 λεπτά πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Κανείς δεν εισέρχεται πέραν της προβλεπόμενης ώρας και κατ’ επέκταση δεν γίνεται αποδεκτός όποια και να είναι η δικαιολογία την οποία αναφέρει.

Απαγορεύεται αυστηρώς να έχετε κινητό τηλέφωνο ή σημειώσεις. Παραδίδονται όλα στον επιτηρητή.

Όσοι υποψήφιοι Β1/Β2/C1/C2 δεν έχουν κληθεί στις προφορικές εξετάσεις διότι θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο θα βρουν την ακριβή ώρα και το εξεταστικό τους κέντρο για τα προφορικά με νέα ανάρτηση αρχάς Ιουνίου.

Επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού ( blanco) χωρίς βεβαίως υπερβολή. Γράφετε μόνο με στυλό διαρκείας μπλε ή μαύρου χρώματος ( όχι μολύβι).

Ευχόμαστε σε όλους “Καλή επιτυχία»

Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνείτε μόνο ηλεκτρονικά ( [email protected]) με ακριβή στοιχεία αιτήματος που αφορούν στον υποψήφιο διακρίνοντας δίπλωμα και επίπεδο.

Dr Nicolas Christodoulou


Chef du Service des Examens et des Certifications

-----

xeniglossa.gr