Οι εγγραφές στις εξετάσεις στην Γαλλική γλώσσα DELF / DALF / SORBONNE για την περίοδο Δεκεμβρίου 2019 ξεκινούν τη προσεχή Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 και λήγουν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Με το σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών το οποίο από αυτή την εξεταστική ισχύει για όλη τη χώρα (συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων μέσω Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης για Μακεδονία – Θράκη), δεν μπορεί να υπάρξει καμία παράταση. Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να διεκπεραιώσουν τη εγγραφή τους από το σπίτι τους μέσω του υπολογιστή, του έξυπνου τηλεφώνου, της ταμπλέτας. Κατά συνέπεια δεν μετακινείται κανείς στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Εάν δε, πληρώσει κάποιος μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω internet banking, η εγγραφή του επικυρώνεται αμέσως. Διαφορετικά πηγαίνει στην τράπεζα με την ταυτότητα πληρωμής και πληρώνει επί τόπου. Παρακαλώ όπως διαβάσετε προσεκτικά τις σχετικές οδηγίες.

Ιδιαίτερα οι διαμένοντες στην Μακεδονία – Θράκη πριν κάνουν πρώτη φορά ηλεκτρονική εγγραφή πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν επιλέγουν τις πόλεις ως κέντρα εξετάσεων : Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, δεν μπορούν να αλλάξουν εξεταστικό κέντρο πέραν αυτών για κανένα λόγο. Το ίδιο ισχύει και για όσους επιλέγουν άλλα εξεταστικά κέντρα. Θα πρέπει να προσέξουν ώστε η διεύθυνση να είναι το πλησιέστερο προς αυτούς εξεταστικό κέντρο.

Η πρόσκληση γίνεται βάσει της διαμονής του υποψηφίου την ημέρα των εξετάσεων. Εάν π.χ, κάποιος είναι φοιτητής προερχόμενος από Αθήνα ή Λάρισα και φοιτά στην Αλεξανδρούπολη, πρέπει να δηλώσει τη διεύθυνσή στην Αλεξανδρούπολη εφόσον επιθυμεί να παρουσιαστεί εκεί, κ.ο.κ.

Οι εγγραφές από Κέντρα Ξένων Γλωσσών ή Σχολεία γίνονται ομαδικά και ο κάθε οργανισμός πληρώνει μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών του. Μπορεί να καταχωρεί τους μαθητές του σταδιακά καθ’όλην τη διάρκεια των εγγραφών μέχρι την ολοκλήρωση τους και κατόπιν εκτυπώνει ταυτότητα πληρωμής ώστε εάν το επιθυμεί να καταβάλει τα εξέταστρα μέσω τραπέζης αντί πιστωτικής κάρτας / internet banking.

Παρακαλώ επίσης όπως διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, τον κανονισμό καθώς και τη διαδικασία εγγραφής προτού προχωρήσετε σε αυτήν. Προσοχή επίσης τα στοιχεία σας να είναι αυστηρά τα αναγραφόμενα στην ταυτότητα / διαβατήριο / πιστοποιητικό γεννήσεως με ταυτοπροσωπία.

Ευχόμαστε η απλοποίηση του συστήματος το οποίο έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια στην υπόλοιπη χώρα να είναι φιλικό και σε αυτούς που εγγράφονται πρώτη φορά στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Τόσο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος όσο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης είναι στην διάθεσή σας για πληρέστερη ενημέρωση στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα που αναγράφονται στην διαδικασία εγγραφής και μόνον.

Calendrier-EXAMENS

calendrier-dec2019

Tarifs-2019