Αγαπητοί υποψήφιοι στις εξετάσεις DELF / DALF / SORBONNE,

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, θα ήθελα εκ μέρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Γαλλικής Πρεσβείας, να ευχηθώ καλές γιορτές τόσο σε εσάς όσο και στους οικείους σας, έχοντας βεβαίως επίγνωση των αντίξοων συνθηκών που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Ελπίζουμε να τελειώσει γρήγορα αυτή η δύσκολη περίοδος και να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί με τους καθηγητές σας όταν θα παρακαθήσετε στις εξετάσεις.


Σεβόμενοι όπως πάντοτε τις επίσημες υπηρεσίες και ανακοινώσεις τόσο της Ελλάδος όσο και της Γαλλίας-όπως γνωρίζετε από τους καθηγητές σας- έχουμε μεταφέρει την εξεταστική περίοδο Μαΐου – Ιουνίου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μόλις ανακοινώσει το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας την δυνατότητα διεξαγωγής εξετάσεων.


Η περίοδος που προκρίνεται αυτήν τη στιγμή είναι όχι πριν από την 15η Ιουνίου και βεβαίως όχι αργότερα της 13ης Ιουλίου 2020. Η προσπάθειά μας θα είναι να διεξαχθούν όσο το δυνατό νωρίτερα. Ακριβής ανακοίνωση θα αποσταλεί σε όλους τους υποψήφιους, θα αναρτηθεί δε και στο διαδίκτυο.


Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, τόσο εσάς όσο και τους καθηγητές σας που συνεχίζετε την προετοιμασία σας με διαφορετικό τρόπο βέβαια, τον οποίον οι πλείστοι από σας γνωρίζατε ήδη αφού χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, το Skype και οποιοδήποτε διαδραστικό μέσο. Αυτό σας επιτρέπει να έρχεστε σε άμεση επαφή με αυθεντικά διαδραστικά vidéos, ασκήσεις που σας παρέχουν οι εκδότες γαλλικών εκπαιδευτικών βιβλίων, καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέσο όπως η TV5 Monde κ.λπ.

Σας συγχαίρουμε και πάλι για την επιλογή απόκτησης διπλωμάτων διεθνούς εμβέλειαςּׄׄׄ σας ευχόμαστε «Καλή δύναμη» ,να περάσετε όμορφα και βεβαίως πάντα μέσα στο σπίτι σας χωρίς άσκοπες μετακινήσεις!

Καλό Πάσχα

Δρ. Νικόλας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Διευθυντής Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων