To Kέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διενέργεια του έκτου κύκλου του προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας» (http://elearning.greek-language.gr) για το έτος 2012-2013 (1η Ιουνίου 2012-31 Μαΐου 2013).

Το πρόγραμμα «Διαδρομές» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο της πράξης 54 που υλοποιεί το ΚΕΓ με τίτλο: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και αφορά μαθήματα για την εκπαίδευση/κατάρτιση/επιμόρφωση από απόσταση διδασκόντων την ελληνική σε παιδιά και σε ενηλίκους σε όλον τον κόσμο (εκτός Ελλάδος).

Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση και αποτελείται από οχτώ ενότητες (τέσσερις υποχρεωτικές και τέσσερις επιλογής, από τις οποίες οι δύο είναι υποχρεωτικές). Η κάθε ενότητα περιλαμβάνει από 3 ως 4 κεφάλαια και οι περιοχές που προς το παρόν καλύπτονται είναι:
  • Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

  • Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

  • Γλωσσική Διδασκαλία σε παιδιά

  • Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

  • Διδασκαλία ξένης γλώσσας με Η/Υ (Computer Assisted Language Learning) [επιλογής]

  • Όψεις της γλώσσας [επιλογής]

  • Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή [επιλογής]

  • Όταν οι Πολιτισμοί Συνομιλούν στο Σχολείο: Ζητήματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης [επιλογής]


Οι ενδιαφερόμενοι/ες για το πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζουν πως κύριος όρος επιλεξιμότητας για τη συμμετοχή στις «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας» είναι η προσωρινή ή η μόνιμη διαμονή στο εξωτερικό. Έτσι στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί/ές αλλογενείς, ομογενείς και Έλληνες διαμένοντες μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό.

Οι όροι συμμετοχής καθώς και οι λοιπές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα διατίθενται ηλεκτρονικά στον ιστοχώρο του προγράμματος, τον οποίον πρέπει να παρακολουθείτε συστηματικά για τυχόν νεώτερες προσθήκες.

Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας» πρέπει να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής διαδικτυακά, στον ιστοχώρο του προγράμματος http://elearning.greek-language.gr, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τους όρους συμμετοχής και για όλα τα συναφή με την επιμόρφωση ζητήματα.

Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 25 Απριλίου ως τις 25 Μαΐου 2012.


Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, μπορείτε να τηλεφωνείτε (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:30, ώρα Ελλάδας) στα τηλέφωνα +30 2310 459 101 ή 459 574 ενώ το e-mail του προγράμματος είναι: [email protected].

Συνημμένα


xenesglosses.eu