Τι είναι το spam;



Ως Spam χαρακτηρίζονται τα ανεπιθύμητα και ενοχλητικά επαναλαμβανόμενα διαφημιστικά μηνύματα που αποστέλλονται μαζικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρις την εγκριση μας.



Επίσης, ως spam χαρακτηρίζονται πλέον όλες οι μαζικές αποστολές διαφημιστικών χωρίς να έχει ζητηθεί από τον παραλήπτη. Έτσι υπάρχει spam στο facebook, στο skype, στο msn και ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι spam είναι και τα διαφημιστικά που έρχονται κάτω από τις πόρτες των σπιτιών μας..


[font=&]

Posted Image


Πως ξεκίνησε;


Η λέξη spam δεν σημαίνει κάτι στα αγγλικά. Τα “ανεπίκλητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου” πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη κονσέρβα κρέατος της αμερικανικής εταιρείας τροφίμων Hormel ονόματι Spam.




H σημασία της λέξης spam έγινε σε ένα σκετς της βρετανικής τηλεοπτικής εκπομπής Monty Python’s Flying Circus, στο οποίο μια ομάδα Βίκινγκς βρίσκεται σε ένα εστιατόριο που σερβίρει όλα τα πιάτα με spam και επαναλαμβάνει τραγουδιστά το όνομα της κονσέρβας. Αυτό είναι και το νόημα του όρου: κάτι που επαναλαμβάνετε προκαλεί μεγάλη ενόχληση.




Tον Απρίλιο του 1994 δύο Αμερικανοί δικηγόροι διαφήμισαν την εταιρεία τους στέλνοντας (με την βοήθεια των υπηρεσιών προγραμματιστή που είχαν προσλάβει) κατ’ επανάληψη στελνοτας e-mail σε τους χιλιάδες αμερικανικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς.




Oι παραλήπτες το ονόμασαν “spam”, υπό την έννοια που είχε προσλάβει μετά την σάτιρα των Μόντυ Πάιθον “το ανεπιθύμητο και επαναλαμβανόμενο εκνευριστικό” e-mail.

Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι η μεθοδολογία του spam. Σήμερα, η μαζική αποστολή μηνυμάτων γίνεται αυτόματα μέσω των λεγόμενων botnets, δικτύων από μολυσμένους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών.



[/font]

!

odysonline.gr