xeniglossa.gr

Πήραμε την πρωτοβουλία για τηνΈνωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας, επειδή εδώ και πολλά χρόνια καλύπτουμε τις ανάγκες της συγκεκριμένης ομάδας-στόχου: ανήλικοι και ενήλικοι που προέρχονται από διαφορετικές χώρες καταγωγές και διαφορετικούς πολιτισμούς σε σχέση με τον κυρίαρχο, που επιθυμούν και χρειάζονται να μάθουν ή και να βελτιώσουν την ελληνική γλώσσα, ώστε να ενσωματωθούν αρμονικά στην ελληνική κοινωνία.

Είμαστε εκπαιδευτικοί (φιλόλογοι, δασκάλες/οι και νηπιαγωγοί) με επιμόρφωση και εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο, με πολλές ώρες προϋπηρεσίας, ακόμη και με σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές. Είμαστε όμως αφανείς «συνεργάτες/τριες» όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να κατοχυρώνεται κανένα από τα βασικά μας εργασιακά δικαιώματα και χωρίς να αναγνωρίζεται επίσημα - και άρα να προωθείται προς αυτή την κατεύθυνση - η ανάγκη για δημιουργία ξεχωριστής ειδικότητας. Σκοπός μας δεν είναι να κινηθούμε "συντεχνιακά" έναντι κανενός συναδέλφου/ισσας, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να δράσουμε δημιουργικά προς όφελος τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

Στο πλαίσιο λοιπόν των διεκδικήσεών μας, δημιουργούμε τηνΈνωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας και προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες


στην ιδρυτική συνέλευση


το Σάββατο 27 Απριλίου


στα γραφεία της ΟΛΜΕ, (Κορνάρου 2 & Ερμού)


στις 17.00.



όπου θα πραγματοποιηθεί εγγραφή μελών, ενημέρωση των μέχρι τώρα πεπραγμένων, καταμερισμός ευθυνών-δεσμεύσεων και προγραμματισμός δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες:


τηλ: 6932419121, 6978 980313


ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]και


ιστολόγιο:http://enosiellinikis.wordpress.com/


xeniglossa.gr