Θέλετε να βρείτε δουλειά που απαιτεί γνώσεις ξένης γλώσσας ή ακόμη και να βγείτε εκτός συνόρων; Έχετε χρόνο και διάθεση για να καλύψετε κενά αλλά δεν θέλετε να δώστε χρήματα; Το κέντρο Eures σας δίνει 10 συμβουλές με βοηθήματα που διατίθενται στο διαδίκτυο και όχι μόνο για να τα καταφέρετε. >>>>>..

1.Αν είστε φοιτητής – φοιτήτρια αναζητήστε σπουδές μέσω του προγράμματοςErasmus, για προσφορά εθελοντικής εργασίας μέσω του προγράμματος EVS ή για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω του προγράμματος Leonardo. Όλα αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούν εκπληκτικές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γρήγορα γλωσσικές δεξιότητες, πολλούς φίλους, καθώς και χρήσιμες επαφές σε πολλές χώρες της ΕΕ.

2. Ανάγνωση παιδικών βιβλίων. Τα βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά είναι γεμάτα από λέξεις του καθημερινού λεξιλογίου, λέξεις όπως αυτές που μαθαίνατε κατά την πρώτη σας επαφή με τη μητρική σας γλώσσα...


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Η γωνιά του παιδιού, η οποία διατίθεται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, για να μάθετε σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή μεταφορτώστε ακουστικά βιβλία από την ιστοσελίδα Librivox, η χρήση των οποίων είναι ελεύθερη για όλους.

3. Μεταφόρτωση ψηφιακών ηχητικών δημοσιεύσεων από το διαδίκτυο. Σκεφτείτε ποια ώρα της ημέρας είναι κατάλληλη για να εξασκηθείτε ακούγοντας τις δημοσιεύσεις αυτές – για παράδειγμα, ενώ παίρνετε το πρωινό σας ή στο μετρό καθ’ οδόν για τη δουλειά. Οι
ιστοσελίδες Open culture και Lexiophiles είναι μια καλή αρχή.


4. Αναζήτηση κάποιας ομάδας συζήτησης ή ανταλλαγής γνώσεων στην πόλη σας. Επισκεφθείτε ιστοσελίδες όπως τις Couchsurfing.com, meetup.com, ή mylanguageexchange.com, (ή απλώς κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο, για παράδειγμα «γαλλικοί διάλογοι - Πράγα»). Το να αποκτήσετε φίλους που μιλούν ή μαθαίνουν και αυτοί τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει θα σας δώσει επιπλέον κίνητρο για ταχύτερη εκμάθηση.

5. Παρακολούθηση ταινιών με πρωτότυπους υπότιτλους (δηλαδή παρακολουθήστε μια ισπανική ταινία με τους υπότιτλους στα ισπανικά). Η παρακολούθηση μιας ταινίας και η δυνατότητα να διαβάζετε ταυτόχρονα τους διαλόγους μεταξύ των αγαπημένων σας ηθοποιών είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να μάθετε τη γλώσσα και να εξοικειωθείτε με την προφορά. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με το επίπεδό σας, επιλέξτε μια ταινία που έχετε ξαναδεί.

6. Διαμονή σε μια οικογένεια που παρέχει φιλοξενία (ή σε φίλους) στη χώρα που έχετε επιλέξει.

7. Συναντήσεις με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας που μαθαίνετε («γλωσσικές ανταλλαγές»). Βάλτε αγγελία στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας, σε super market ή σε καφετέριες. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο (αναζητήστε για παράδειγμα «online γλωσσικές ανταλλαγές»). Μάλιστα, στις διαδικτυακές συζητήσεις υπάρχει η δυνατότητα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, να αναζητάτε λέξεις στο διαδίκτυο - ιδανικό εάν είστε αρχάριος.

8. Ακρόαση μουσικής. Έχει αποδειχθεί ότι τα τραγούδια αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο εκμάθησης ξένων γλωσσών. Επισκεφθείτε ιστοσελίδες όπωςαυτήν εδώ.

9. Δυσκολίες στο να θυμάστε όσα μαθαίνετε; Επισκεφθείτε ιστοσελίδες, όπως το Memrise, όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στο λεξιλόγιο με διασκεδαστικό τρόπο.

10. Και, τέλος, μην ξεχνάτε τη διασκέδαση! Δοκιμάστε παιχνίδια ή επισκεφθείτε τηνιστοσελίδα BBC Languages online για να ακούσετε ειδήσεις και να λύσετε σταυρόλεξα.


FoititikaNea.gr