Συνέδριο με θέμα «Γλώσσες σε κρίση;» θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 19 του μήνα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από δύο ερευνητικές ομάδες, μία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Ανδρουλάκη και μία του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, με επικεφαλής την Καθηγήτρια Ειρήνη Τσαμαδού – Jacoberger.

Οι δύο ομάδες συνεργάζονται στο πρόγραμμα «Econolang: Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στις στάσεις για τις γλώσσες και στα κίνητρα για την εκμάθησή τους» που χρηματοδοτείται από την ελληνική και τη γαλλική κυβέρνηση.

Με επίκεντρο την πολυγλωσσία, στο συνέδριο θα αναπτυχθούν θεματικές σχετικές με τις (αναπαρα)στάσεις απέναντι στις γλώσσες, τους παράγοντες επιλογής γλωσσών, τη διαχείριση του προσωπικού γλωσσικού ρεπερτορίου από τους ομιλητές και τις ομιλήτριες, την εκπαιδευτική και γλωσσική πολιτική.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 18/12/2014 και ώρα 15:00 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 19/12/2014 και ώρα 18:00.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.