Μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης απέστειλε τη λίστα με τα αδειοδοτημένα ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια (τη λίστα με τα δημοτικά θα την έχουμε αύριο, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τα ξένα σχολεία). Διαπιστώνει κανείς από τη σύγκριση των στοιχείων ότι υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά σχολεία τα οποία λειτουργούν χωρίς άδεια μέχρι σήμερα και πιθανότατα με παράνομο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι με τροπολογία που είχε κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα δινόταν η ευκαιρία σε «παλιά» ιδιωτικά σχολεία να παρατείνουν τη λειτουργία τους μέχρι την 31η /12/2013 και το διάστημα αυτό να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εγκριθεί η αδειοδότησή τους. Προφανώς όμως κάποιοι σχολάρχες – υιοθετώντας το στυλ Μιχάλη Λιάπη – θεώρησαν ότι η πολιτεία δεν μπορεί να τους αγγίξει και ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς την άδεια της πολιτείας.

Η ΟΙΕΛΕ θα παρέμβει άμεσα για το τεράστιο αυτό ζήτημα που αποδεικνύει το βαθμό ασυδοσίας και ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα απαιτήσει από τον Υπουργό Παιδείας να ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά αυτοί που πιστεύουν ότι η εκπαίδευση είναι τσιφλίκι τους.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι εντός της λίστας που απεστάλη από τη Δ/νση της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης με τα αδειοδοτημένα ιδιωτικά σχολεία, περιλαμβάνονται κάποια από αυτά (π.χ. Αναγέννηση Πατρών, Σωτηρχόπουλου, ΓΕΝΕΣΙΣ Ιωαννίνων), τα οποία χρησιμοποίησαν τη γνωστή κομπίνα μετατροπής της μεταβίβασης άδειας σε δήθεν χορήγηση νέας και η περίπτωσή τους εξετάζεται από τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς .


Δείτε εδώ τη λίστα