Η Επιμορφωτική Κιλκίς μον. ΕΠΕ έφερε σε πέρας με επιτυχία ακόμη ένα πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Στις 30 Ιουνίου επέστρεψαν από την Βαλένθια της Ισπανίας οι 15 συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα που είχε τίτλο “ICT for Teaching LanguageTerminologyforProfessionalPurposes”. Οι συμμετέχοντες, Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, μέλη των Συλλόγων PALSO Ξάνθης/Ροδόπης και Δράμας παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας μιας εβδομάδας σχεδιασμένο αποκλειστικά γι’ αυτούς στο Κέντρο Κατάρτισης “FLORIDA” (FloridaCentredeFormacioCV).

Η χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση».

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος ήταν αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας της Επιμορφωτικής με τους Συλλόγους PALSO Ξάνθης/Κομοτηνής και Δράμας και της FLORIDA, η οποία ξεκίνησε από τη φάση της προετοιμασίας τον περασμένο Απρίλιο.

Το σεμινάριο διήρκεσε από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουνίου και είχε διπλό στόχο. Αφενός να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στη Χρήση Σύγχρονων Εργαλείων ΤΠΕ στη Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών για Επαγγελματικούς Σκοπούς και αφετέρου – και εξίσου σημαντικό – να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία και την καθημερινότητα των Ισπανών.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη χάρη στην εύστοχη επιλογή του φορέα υποδοχής, το FloridaCentredeFormacioCV το οποίο είναι συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο της Βαλένθια, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Το καθηγητικό προσωπικό που διατέθηκε για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο, ενώ δόθηκε κάθε δυνατότητα υλικοτεχνικής υποστήριξης της διδασκαλίας. Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες έλαβαν «Πιστοποίηση Συμμετοχής» αλλά και το Πιστοποιητικό EUROPASS MOBILITY.

Από την άλλη, η πολιτιστική και η ανθρώπινη προσέγγιση πραγματοποιήθηκαν μέσα από επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, παρακολούθηση τοπικών δρώμενων και εκδηλώσεων και την καθημερινή συναναστροφή με τον κόσμο.

Τέλος, νοιώθουμε την ανάγκη να αναφερθούμε στην υπεύθυνη από την πλευρά του Κέντρου Florida, την κα EvaGil, που οργάνωσε άψογα την ανταλλαγή, διέθεσε χρόνο, γνώσεις, ικανότητες αλλά και συναισθήματα, ώστε οι συμμετέχοντες να νοιώσουν «σαν στο σπίτι τους» και το κατάφερε.

Εξίσου σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι μέσα από αυτή την εμπειρία οι Σύλλογοι PALSO των Νομών Ξάνθης/Ροδόπης και Δράμας απέκτησαν έναν αξιόπιστο και με διεθνή αναγνώριση συνεργάτη και συμφώνησαν να συνεχίσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους στο μέλλον.

Οι 2 Σύλλογοι καλούνται τώρα να διαδώσουν αυτή τη θετική τους εμπειρία στα μέλη των Συλλόγων τους, στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλους όσοι ασχολούνται με την Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών σε εθνικό επίπεδο.

.kilkis-press.gr