Kατάρτιση και επιμόρφωση από το Goethe-Institut: Μαθαίνω να διδάσκω Γερμανικά

Τα Goethe-Institut της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συμμετέχουν στο διακρατικό πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης των εκπαιδευτικών «Μαθαίνω να διδάσκω Γερμανικά». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εννέα εβδομάδες online-μάθηση σε μια μαθησιακή πλατφόρμα υπό τη διεύθυνση ενός έμπειρου καθηγητή, καθώς και δύο συνεδριάσεις παρουσίας. Για το σκοπό αυτό ψάχνουμε άτομα από τις ακόλουθες χώρες που θα συμμετέχουν ως μαθητές: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία.

Σύντομη περιγραφή του προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση και επέκταση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτήσατε κατά την εκπαίδευση ή τη διδακτική σας εμπειρία. Θα αποκτήσετε σιγουριά στην τάξη και θα μάθετε με τη βοήθεια των λεγόμενων διερευνητικών πρακτικών προγραμμάτων για τον τρόπο της συνεχής εξέλιξής σας πάνω στο επάγγελμα του καθηγητή.

Στο βασικό πρόγραμμα (BASIS) θα γνωρίσετε και θα αναπτύξετε τις δεξιότητες που περιγράφονται στο ευρωπαϊκό προφίλ για τη διδασκαλία των δεξιοτήτων στο επίπεδο «basic».


Tι προσφέρουμε

Συμμετοχή σε online-μάθημα διάρκειας εννέα εβδομάδων. Στην αρχή και στο τέλος του προγράμματος θα υπάρχουν επιπλέον δύο συνεδριάσεις παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη. Στο μάθημα θα εξεταστεί κατά πόσο και πως μπορεί να εφαρμοστεί η πρώτη ενότητα «Δεξιότητες εκπαιδευτικών και προγραμματισμός μαθήματος» του προγράμματος. Την online-μάθηση εποπτεύεται έμπειρος καθηγητής μέσω της μαθησιακής πλατφόρμας του Goethe-Institut. Εκτός από το online περιεχόμενο και τις ασκήσεις θα λάβετε μια έντυπη έκδοση του υλικού.Αφετηρία και στόχος του μαθήματος είναι το δικό σας μάθημα: έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε και να αναλύσετε το δικό σας αλλά και το μάθημα συναδέλφων σας, να ανταλλάξετε ιδέες και να αναπτύξετε τις δεξιότητες που σας είναι απαραίτητες για τη διδασκαλία σας. Στο τέλος των μαθημάτων θα λάβετε βεβαίωση συμμετοχής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και συμπεριλαμβάνει τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής για τις συνεδριάσεις παρουσίας.

Τι περιμένουμε
  • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων επεξεργάζεστε 10 έως 12 ώρες την εβδομάδα το υλικό του μαθήματος.

  • Είστε πρόθυμοι να συνεργαστείτε σε μια διεθνή ομάδα. Η συνεργασία περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε μια ομάδα εργασίας και την εντατική ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους μας στη μαθησιακή πλατφόρμα.

  • Ως συμμετέχοντες μας ενημερώνετε σχετικά για την εμπειρία σας με το μάθημα. Τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση του προγράμματος.

  • Είστε σύμφωνοι για την τεκμηρίωση της δεύτερης συνεδρίας (φιλμ).

Προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων:
  • Είστε καθηγητής Γερμανικών ή πλησιάζετε στο τέλος των σπουδών γερμανικής φιλολογίας.

  • Έχετε το χρόνο να παρακολουθήσετε το μάθημα από την αρχή μέχρι το τέλος.

  • Έχετε σταθερή και γρήγορη πρόσβαση στο Internet.

Ημερομηνίες



29-30/09/2012 1. συνεδρία παρουσίας: Κωνσταντινούπολη Άφιξη:

28/09/2012
Αναχώριση:

30/09 βράδυ ή
01/10/2012



01/10-29/11/2012 Online-Μάθηση

01-02/12/2012 2. συνεδρία παρουσίας: Κωνσταντινούπολη Άφιξη:

30/11/2012
Αναχώριση:

02/12 βράδυ ή 03/12/2012


Αίτηση συμμετοχής

Στείλτε την αίτηση συμμετοχής, το βιογραφικό καθώς και μία συνοδευτική επιστολή για το λόγο για τον οποίο θελετε να πάρετε μέρος έως τις 03/09/2012, υπόψη κας Κικίδου, στη διεύθυνση

[email protected]