Ομιλία με θέμα τη «Διδασκαλία της Τουρκικής ως Ξένης Γλώσσας στους Έλληνες – Μεθοδολογία, ομοιότητες και διαφορές με την ελληνική» θα δώσει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 16:00-16:50, η καθηγήτρια φιλόλογος της τούρκικης γλώσσας και λογοτεχνίας Tugce Saklica Rigatos.

Η ομιλία διοργανώνεται από τις Εκδόσεις PERUGIA-Τίνα Ζωγοπούλου και θα γίνει στο πλαίσιο της Έκθεσης Ξενόγλωσσου Βιβλίου International Publishers Exhibition, που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου, Αθήνα). Η ομιλία θα γίνει στην Αίθουσα Βεργίνα του ξενοδοχείου.

Ομιλήτρια: Tugce Saklica Rigatos, καθηγήτρια φιλόλογος της τούρκικης γλώσσας και λογοτεχνίας. Πανεπιστήμιο Μαρμαρά, Σχολή Θετικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Περιγραφή: Η διδασκαλία της τουρκικής ως ξένης γλώσσας στους Έλληνες που έχουν ως μητρική γλώσσα τα ελληνικά. Η σχέση μεταξύ των δύο γλωσσών, η ύλη και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, χαρακτηριστικά των μαθητών, οι λόγοι που επιλέγουν την συγκεκριμένη γλώσσα, οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ των δυο γλωσσών και τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την διάρκεια της διδασκαλίας.

Η συγκεκριμένη ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2012 στο συμπόσιο «Διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας στους ξένους» στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης.

Το περίπτερο των Εκδόσεων PERUGIA-Τίνα Ζωγοπούλου στην έκθεση είναι το 43-44-45.

Επίσης, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:30-12:00 (Αίθουσα Βεργίνα) θα γίνει ομιλία με θέμα «Προβληματισμοί σχετικά με τη διδακτική της Ιταλικής ως ξένης γλώσσας» με την Maria Chiara Naldini.

GRTRnews