31ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ



ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ



25 πλέον διακεκριμένοι ξένοι και ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι θα συναντηθούν και φέτος στο


31ο Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών στην Θεσσαλονίκη. Τα σεμινάρια και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσουν δύο ημέρες, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, 10.00 – 18.00 και την Κυριακή


16 Μαρτίου 2014, 10.00 – 17.00 στο ξενοδοχείο The MET.



Με σταθερή πίστη στη δια βίου εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθούν 28 σεμινάρια, εργαστήρια και διδακτικές παρουσιάσεις από εκπροσώπους διακεκριμένων εκδοτικών οίκων, συγγραφείς και εκπαιδευτές καθηγητών. Η Δρ. Ελένη Λιβανίου θα αναλύσει τα φαινόμενα ελλειμματικής προσοχής των εκπαιδευομένων, ο εκπαιδευτής καθηγητών και συγγραφέας Nik Peachey θα παρουσιάσει τρόπους για να πλησιάσουν οι καθηγητές τους μαθητές του σήμερα που ανήκουν σε μια τεχνολογικά εξελιγμένη και απαιτητική εποχή, η Μαρίζα Κωνσταντινίδη θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους καθηγητές για τις ευκαιρίες εξέλιξης που τους προσφέρουν τα συνεχώς αναπτυσσόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο Αδειοδότησης των κέντρων ξένων γλωσσών από τον Αθανάσιο Βασίλαινα (Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αδειοδότησης Παροχών Δια Βίου Μάθησης Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ), αλλά και να μάθουν τα “8 Κλειδιά για επιτυχημένες εγγραφές” μέσα από το ομώνυμο σεμινάριο που θα παρουσιάσουν η Εύη Ζουρούδη-Αργουδέλη και ο Θανάσης Αργουδέλης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών θα έχουν το δικό τους βήμα για να ανταλλάξουν ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα του χώρου, μέσα από την ομάδα συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, 10.30.



Ο Δρ. Αντώνης Βεντούρης, Λέκτορας Διδακτικής των Γλωσσών Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, θα παρουσιάσει τις νέες προδιαγραφές του διαβαθμισμένου επιπέδου Γ΄του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Επίσης ο Telis Marin, καθηγητής και συγγραφέας των εκδόσεων EDILINGUA, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες του οίκου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιθεωρήσουν στον εκθεσιακό χώρο τα πιο σύγχρονα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και κινέζικα βιβλία και μέσα διδασκαλίας.



Η είσοδος στην IPE, το μεγαλύτερο γεγονός στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ελεύθερη για όλους τους επαγγελματίες του χώρου.



Λεπτομερές πρόγραμμα βρίσκεται στο www.ip-exhibitions.eu ή διατίθεται δωρεάν στο γραφείο υποδοχής του Ξενοδοχείου The MET, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη.



31st Thessaloniki IP Exhibition, Saturday/Sunday 15/16 March 2014, Thessaloniki

The MET Hotel

26th October 48


Exhibition

Saturday 15 March

Maistros Room


10:00 - 18:00

Sunday 16 March

Maistros Room


10:00 - 17:00

Posted Image

Seminar Programme

Saturday 15 March

Sirocco Room Zephyros Room

Sunday 16 March

Sirocco Room Zephyros Room

31st Athens IP Exhibition, Saturday/Sunday 29/30 March 2014, Athens

Hotel Divani Caravel

Vas. Alexandrou Ave. 2


Exhibition

Saturday 29 March

Macedonia Room


10:00 - 18:00

Sunday 30 March

Macedonia Room


10:00 - 18:00

Posted Image

Seminar Programme

Saturday 29 March

Mycenae Room Vergina Room

Sunday 30 March

Mycenae Room Vergina Room