Για "ευθύ και αθέμιτο ανταγωνισμό" κατηγορεί το δήμο Αλεξανδρούπολης ο σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών του Έβρου. Διαβάστε γιατί

Την αντίθεση του στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που προσφέρει ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε οικονομικά ασθενείς πολίτες, εξέφρασε ο σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών του Έβρου.

Ο δήμος προσφέρει δύο φορές την εβδομάδα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης τούρκικων και βουλγάρικων, με 30 άτομα να τα παρακολουθούν. Με επιστολή του ο σύλλογος κάνει λόγο για "ευθύ και αθέμιτο ανταγωνισμό" και "υφαρπαγή πελατών από τα κέντρα, τα οποία συντηρούν οικογένειες, απασχολούν εργαζόμενους, συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία και γενικά συμβάλλουν στην οικονομική ζωή του τόπου".

Στη συνέχεια, ο σύλλογος ζητάει από το δήμο να γνωστοποιήσει τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την εγγραφή κάποιου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ τονίζει ότι, σύμφωνα με το νόμο, όποιος θέλει να διδάξει ξένη γλώσσα σε περισσότερα από πέντε άτομα συγχρόνως πρέπει να έχει άδεια ίδρυσης κέντρου ξένων γλωσσών και ο διδάσκων να έχει άδεια διδασκαλίας της γλώσσας που διδάσκει.

Πηγή: thrakitoday.com