Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης εξετάσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ( PALSO) για απόκτηση πτυχίων Αγγλικής Γλώσσας, λειτούργησε εξεταστικό κέντρο στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που βρίσκεται στη Φυλακή Τρικάλων με συμμετοχή 4 μαθητών του.

Οι εξετάσεις, που έγιναν ταυτόχρονα με όλα τα εξεταστικά Κέντρα της Ελλάδας και από εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Τρικάλων, ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας των καθηγητριών Αγγλικής γλώσσας του ΣΔΕ Ε. Νταφοπούλου και Ο. Φίλιου και μακρόχρονης διαδικασίας στην οποία συνεργάστηκαν άψογα οι:

• Η Ομοσπονδία και το τοπικό παράρτημα PALSO που όχι μόνο δέχτηκαν τη διεξαγωγή τους , αλλά και απάλλαξαν τους μαθητές από την καταβολή εξέταστρων παρέχοντας παράλληλα κάθε δυνατή υποστήριξη.

• Το Υπουργείο Δικαιοσύνης , ο Διευθυντής , ο αρχιφύλακας και το σωφρονιστικό προσωπικό της Φυλακής που ενέκριναν και στήριξαν τη διαδικασία .

• Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου που ενθάρρυνε τους μαθητές να πάρουν μέρος ξεπερνώντας τους αρχικούς τους ενδοιασμούς και φόβους.

Οσες ευχαριστίες και να απευθυνθούν στους παραπάνω , αυτές δεν είναι αρκετές για να εκφράσουν τη χαρά και την ικανοποίηση στα πρόσωπα των μαθητών που πήραν μέρος. Μακάρι η σημερινή μέρα να είναι η πρώτη από πολλές άλλες που θα ακολουθήσουν ,με αυξανόμενη συμμετοχή, δίνοντάς τους τη δυνατότητα απόκτησης εφοδίων για την κοινωνική τους επανένταξή ,αλλά προπάντων για την τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής τους .

Εφη Χατζημάνου

Διευθύντρια

trikalanews.gr