INTEALE - INTernational Exchange on Adult Language Education

Στις 6 Ιουνίου οι εκπρόσωποι και ενήλικες μαθητές του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ θα συναντηθούν ξανά με τους άλλους οργανισμούς του έργου INTEALE (Διεθνής Ανταλλαγή για την Γλωσσική Εκπαίδευση Ενηλίκων ) για την 3η συνεδρίασή τους στο Jõhvi, (Εσθονία), προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους για την γλωσσική εκπαίδευση ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης συνάντησης, οι ντόπιοι ενήλικες εκπαιδευομένοι θα παρουσιάσουν τον οργανισμό υποδοχής και ορθές πρακτικές στον τομέα της γλωσσικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Όλοι οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι θα παρουσιάσουν επίσης το αποτελέσματα της αξιολόγησης των καλών πρακτικών του προηγούμενου οργανισμού που φιλοξένησε την προηγούμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των τοπικών δραστηριοτήτων στις αντίστοιχες χώρες τους. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρος της συνάντησης, οι ενήλικες μαθητές του τοπικού οργανισμού αλλά και των εκπροσώπων του κάθε οργανισμού θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του οργανισμού υποδοχής και θα ενημερωθούν για τις τρέχουσες δραστηριότητες του . Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στη Διεθνή Έκθεση που διοργανώνετε από τους ενήλικες μαθητές του τοπικού οργανισμού ώστε να μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με Εσθονία και την τοπική κουλτούρα.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί μέρος του διετούς προγράμματος, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Διά Βίου Μάθηση και η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας, της προσπελασιμότητας και της ελκυστικότητας των ενηλίκων στην εκμάθηση γλωσσών, ιδίως για τους ενήλικες από μειονεκτικές κοινωνικές ομάδες, καθώς οι γλώσσες είναι πολύτιμες δεξιότητες στην αγορά εργασίας.

Καθ όλη τη διάρκεια του έργου, οι διαφορετικές πρακτικές δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, θα επιτρέψουν στους ενήλικες μαθητές και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν και να αξιολογήσουν τις βέλτιστες πρακτικές στη γλωσσική εκπαίδευση ενηλίκων από τους 5 ευρωπαϊκούς οργανισμούς που συμμετέχουν στο έργο. Ως αποτέλεσμα, οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί ενηλίκων θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν με μια σειρά από συστάσεις σχετικά με το πώς να βελτιωθεί η εκμάθηση γλωσσών από ενήλικες, ιδίως για τους ενήλικες από μειονεκτικές κοινωνικές ομάδες


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 70 , ΛΑΡΙΣΑ 2410255286