Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2020

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις ESB και Cambridge έχουν μεταφερθεί για Ιανουάριο. Σύντομα, θα έχετε νέα μας.

Θέμα 1ον: Διαδικτυακό Webinar – Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Πρόεδρος κος Γεώργιος Ζηκόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ. σας προσκαλούν να συμμετέχετε στο

Διαδικτυακό Webinar EUROPALSO μόνο για Ιδιοκτήτες ΚΞΓ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020,

Φοροτεχνικά Θέματα

Γεώργιος Ζηκόπουλος, Πρόεδρος Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ.

Παναγιώτης Παντελής, Φοροτεχνικός Σύμβουλος Europalso, Οικονομικός Επόπτης ΕΕΑ

Ηλίας Χατζηγεωργίου, Φοροτεχνικός Σύμβουλος Europalso, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών ΕΕΑ

Ζητήματα επικαιρότητας: επιστρεπτέα προκαταβολή 5 & 6, αναστολές προσωπικού, άδειες ειδικού σκοπού, ηλεκτρονικά βιβλία, δώρο Χριστουγέννων, κ.α.

Ώρα έναρξης: 12.30

Tο τμήμα μηχανογράφησης και το προσωπικό του Συνδέσμου μας είναι διαθέσιμοι για θέματα τεχνικής φύσεως, απορίες και υποστήριξη.

Για να γραφτείτε και να παρακολουθήσετε

απαιτείται η συμπλήρωση φόρμας: πατήστε εδώ

για απορίες καλέστε στο 210-3830752 ή στείλτε e-mail στο [email protected]

Οι εξετάσεις του Συνδέσμου μας ESB, Cambridge, Europalso

προσφέρουν δωρεάν τo Διαδικτυακό Webinar

στους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Θέμα 2ον:IEC – International Examination Centre

Για δηλώσεις υποψηφίων στις εξετάσεις ESB και Cambridge, καλέστε μας στα τηλεφωνα 2103830752 και 801-2227777 να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.

Θέμα 3ον: Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1.Ετήσιος πίνακας προσωπικού – 2η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Η υποβολή του ετήσιου πίνακα προσωπικού στο ΕΡΓΑΝΗ αναμένεται να παραταθεί, έτι περαιτέρω, έως 31/12/2020 (από 30/11/2020). Αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ

2.Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας (πατήστε εδώ)

Σε συνέχεια επίσημων ανακοινώσεων, διαβάστε τα νεώτερα σχετικά με: τα τέλη κυκλοφορίας, το ενοίκιο μηνός Δεκεμβρίου, την επιτρεπτέα προκαταβολή 5, τις πληρωμές δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις και τις πληρωμές δόσεων τραπεζικών δανείων,.

3.Αναστολές συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν και οι συμβάσεις εργασίας τους τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο, δεν προβαίνουν σε καμία δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο .

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη του, στο ως άνω οριζόμενο διάστημα.

Οι δηλώσεις και οι ορθές επαναλήψεις των ιδιοκτητών ΚΞΓ στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το μήνα Δεκέμβριο υποβάλλονται από 8/12/2020 έως και 31/12/2020.

Για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η αναστολή, επισημαίνουμε επιπλέον τα εξής: a. οι ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού, καλύπτονται επίσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και β. οι απολύσεις είναι άκυρες.

4.Μη επιστρεπτέα επιδότηση για κεφάλαιο κίνησης

Προσοχή! Η περίοδος υποβολής ποικίλει από περιφέρεια σε περιφέρεια.

π.χ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προθεσμία λήγει 15/12.

Για την Περιφέρεια Αττικής η προθεσμία παρατάθηκε έως 21/12.

Για τις περιόδους υποβολής ανά περιφέρεια, πατήστε εδώ

Για λεπτομέρειες, πατήστε εδώ

5.Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Η υποχρέωση για ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA έχει παραταθεί έως 1/1/2021. Περισσότερες λεπτομέρειες στο φοροτεχνικό σεμινάριο Παντελή, την Τετάρτη, 16/12.

6.Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας (πατήστε εδώ)

Για την ένταξη στο πρόγραμμα οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ χρειάζεται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ξεχωριστά για κάθε νέο εργαζόμενο που προσλαμβάνουν από 1η Οκτωβρίου και θέλουν να τον εντάξουν στο πρόγραμμα. Βασικές προϋποθέσεις: 1. ο εργαζόμενος δεν θα πρέπει να έχει ενεργή σύμβαση εργασίας ένα μήνα πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα, 2. ο επαγγελματίας θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος, αλλά και να διατηρήσει τις ίδιες θέσεις εργασίας για έξι μήνες και 3. ο επαγγελματίας θα πρέπει να διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το διάστημα της επιδότησης. Στον υπολογισμό για τη διατήρηση ή μείωση του μέσου όρου εργαζομένων δεν συμπεριλαμβάνονται: η οικειοθελής αποχώρηση εργαζόμενου, η αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου, καθώς και η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος ΖηκόπουλοςΈφη Θεοχάρη