Αθήνα, 21 Μαίου 2021

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O ΠρόεδροςΓεώργιος Ζηκόπουλος

και το Διοικητικό Συμβούλιο Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ. σας καλούν να

στελεχώσετε τα εξεταστικά κέντρα ESB-Cambridge-Europalso

το Σαββατοκύριακο, 12-13/6

Συμπληρώστε την αίτηση (πατήστε εδώ)και αποστείλτε στο europalso@europalso.gr

Δηλώσεις συμμετοχής: έως 28/5

Θέμα 1ονIEC – International Examination Centre

Ημερομηνίες διεξαγωγής γραπτών εξετάσεων:

EUROPALSO: 12/6,

ESB:13/6

CAMBRIDGE: YLE, KET fs, PET fs, FCE fs, CPE: 12/6

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων του Συνδέσμου μας (ESB, Europalso, Cambridge), λαμβάνεται κάθε μέριμνα για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των υποψηφίων μας.

Για εκπρόθεσμες και συμπληρωματικές αιτήσεις

επικοινωνήστε άμεσα με το Γραφείο Εξετάσεων

Θέμα 2ον:Επικαιροποίηση Αδειών ΚΞΓ, ανά διετία, έως 31/5

Συνάδελφοι, διεκδικούμε δυναμικά την αναστολή της επικαιροποίησης. Όμως προς το παρόν η προθεσμία κατάθεσης φακέλου έως 31 Μαϊου παραμένει σε ισχύ, μέχρι νεωτέρας. Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ που επικαιροποιούν φέτος την άδεια τους και δεν μπορούν εγκαίρως να συλλέξουν το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, συνιστούμε να καταθέσουν όσα δικαιολογητικά μπορούν, εμπρόθεσμα, έως 31/5, προκειμένου να κατοχυρώσουν και θεσμικά το εμπρόθεσμο της αίτησής τους.

Σημείωση 1: Για να γνωρίζετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία που αναφέρεται στη 2η σελίδα της πιο πρόσφατης απόφασης επικαιροποίησης. Η ημερομηνία λήξης της επικαιροποίησης αναγράφεται ρητώς, με έντονη γραφή και υπογράμμιση, ως ακολούθως: «επικαιροποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ για περίοδο δύο ετών, ήτοι έως 31/5/2021».

Σημείωση 2: Αναφορικά με τις ασφαλιστικές ενημερότητες ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), σας ενημερώνουμε ότι πλέον εκδίδεται μια (1) ενημερότητα, κοινή για όλα τα ταμεία (τ.ΙΚΑ σαν εργοδότης και τ.ΟΑΕΕ σαν επαγγελματίας). Η ενημερότητα μπορεί να εκδοθεί είτε με χρηση των κωδικών taxis είτε με χρήση των κωδικών ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ίδια εφαρμογή, δηλαδή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Εάν, σε ένα από τα δύο ταμεία υπάρχει οφειλή, η ενημερότητα δεν εκδίδεται, ωστόσο υπάρχει σχετική ειδοποίηση πάνω στο έγγραφο.

 • Για την επικαιροποίηση / αδειοδότηση ΚΔΒΜ

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει νέας νομοθεσίας α) η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ), μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.) και β) τα πρώην ΚΔΒΜ επιπέδου 1 και ΚΔΒΜ επιπέδου 2, συγχωνεύονται πλέον σε ΚΔΒΜ με κτηριολογικές υποχρεώσεις που συμπίπτουν με τα όσα ισχύουν για τα ΚΔΒΜ επιπέδου 2.

ΝΕΟ: Με ανακοίνωση της πατήστε εδώ, η Γ.Γ.Δ.Β.Μ. ενημερώνει ότι λόγω της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, αναστέλλεται η επικαιροποίηση αδειών ΚΔΒΜ 1 και 2 για το έτος 2021. Συνεπώς, μέχρι νεωτέρας, οι συνάδελφοι που κατέχουν άδεια ΚΔΒΜ, δεν υπόκεινται στη διαδικασία της επικαιροποίησης τουλάχιστον έως τις 30/11/2021. Εντωμεταξύ, αναμένονται εγκύκλιοι για τη διαδικασία μετατροπής/τροποποίησης που θα απαιτείται για τις υφιστάμενες άδειες λειτουργίας.

Θέμα 3ον: Οδηγίες και μέτρα για τη λειτουργία των ΚΞΓ

 • Για διευκρινήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων μας, τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test) και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, πατήστε εδώ
 • Για την επικαιροποιημένη οδηγία του ΕΟΔΥ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτική μονάδα, πατήστε εδώ
  • Αφού μελετήσετε και κατανοήσετε τη νεώτερη οδηγία, θα πρέπει να επικαιροποιήσετε την μελέτη επαγγελματικού κινδύνου για τον ιό SARS-COV-2, που σας είχαμε αποστείλει κατά το παρελθόν, εκτυπώνοντας και εντάσσοντας το συγκεκριμένο πρωτόκολλο στο βιβλίο του Τεχνικού Ασφαλείας.

Θέμα 4ον Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ

Θέμα 5ον: TaxAdvisoryOffice, Φορολογικά – Λογιστικά

 • Προθεσμία υποβολής δήλωσης νομικών / φυσικών προσώπων και δόσεις φόρου εισοδήματος (πατήστε εδώ)
 • Νέο Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2 για επιχειρήσεις (πατήστε εδώ)

Έως 31.5.2021 έχει παραταθεί η υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα

 • Οφειλές προς την εφορία που ήταν σε αναστολή πληρωμής έως τις 30/4/2021 – παράταση έως 31/12(πατήστε εδώ)
 • Ρύθμιση 120 δόσεων για βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια (πατήστε εδώ)
 • Ειδική αποζημίωση για επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Απρίλιο (πατήστε εδώ)
 • Παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για οφειλές ΕΦΚΑ

(πατήστε εδώ)

 • Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων

Έως 1.7.2021 έχει παραταθεί η έναρξη της υποχρέωσης για διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι το myDATAκαι με ποιο τρόπο θα διαβιβάζονται τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. (πατήστε εδώ)

 • Υποβολή ετήσιας κανονικής άδειας στο Π/Σ

Με την υπ’ αριθμ. 8460/Δ1.2667/24.2.2021 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) στο Π.Σ. Εργάνη παρατείνεται έως 31.7.2021.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζηκόπουλος

Έφη Θεοχάρη