Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του με δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας που απευθύνονται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοργανώνει, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, το 2ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων. Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πολιτιστικού του Δημαρχείου της Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης 2).

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαι κι εγώ στην Πρόληψη» που υλοποιείται από την «ΠΡΟΝΟΗ», σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Δ/νσης Αθηνών, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια διαφήμιση για την πρόληψη της εξάρτησης από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο με την μορφή αφίσας ή video ή ραδιοφωνικού spot.

Την ημέρα του Φεστιβάλ (31/3/2012), από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού του Δημαρχείου της Κηφισιάς θα παρουσιάζονται όλα τα έργα, ενώ η έκθεση θα πλαισιώνεται από συναυλία όπου θα συμμετέχουν ερασιτεχνικά συγκροτήματα από σχολεία των Γυμνασίων και Λυκείων Κηφισιάς - Ερυθραίας - Εκάλης. (Η διάρκεια της συναυλίας θα είναι 3 ώρες, από τις 19:00 έως τις 22:00)

Την απόγευμα της ίδιας μέρας (19:00 – 19:30) η κριτική επιτροπή βράβευσης θα ανακοινώσει του νικητές του Διαγωνισμού καθώς και το δώρο-έκπληξη! Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν: η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, η Πρόεδρος της ΠΡΟΝΟΗ, Αγγελική Πιτίδη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κηφισιάς, Εμμανουήλ Κουρμαδιάς.

Πρόκειται πολύ σημαντική δράση για το Δήμο Κηφισιάς και για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, σε μια εποχή που αυξάνεται η τάση για εξάρτηση από ουσίες και από το διαδίκτυο. Η διαδικασία θα κινητοποιήσει τους μαθητές να αναδείξουν την δημιουργικότητα τους, το ομαδικό τους πνεύμα και να ευαισθητοποιηθούν ιδιαίτερα στην πρόληψη της χρήσης ουσιών τόσο για τη δική τους προστασία, όσο και για την οργάνωση συλλογικών δράσεων προστασίας στο χώρο του σχολείου.

sch.grPosted Image